• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etüt Programı-Bir Sayfadaki Veriyi Ara Bul

Excel Vers. ve Dili
excel
İyi akşamlar;
Bu sayfayı epeydir takip eden biriyim,bir çok Excel çalışmasında sizlerin yapmış olduğu örnekleri takip ederek faydalandım,birçok şey öğrendim ve bir çok kodun işleyişini sizlerin yapmış olduğu örnekler sayesinde pekiştirdim..

Ben bir dershanede rehber öğretmenim.Bizler rehber öğretmenler olarak biliyorsunuz hem ders ve etüt öğretmenlerinden hemde dershane öğrencilerinden sorumlu kişileriz.Dolayı ile onları takip edip,planlama programla ve belli bir sistem içinde işleyişinden yetkili kişileriz..

Sizlerden ricama gelir isem ben kendimce bir etüt programı yapmaya çalışıyorum,epey süredir bu program üzerinde yoğunlaştım vede epey bir aşama kaydettim.Ancak bir noktada tıkandım.Öncelikle program nasıl birşey,neler içeriyor onu aktarayım;

Program 3 kısımdan oluşuyor;
1.kısım Ana kısım yani giriş kısımı;
Bu kısım verilerin giriş kısımı,bu sayfadan veri girişi yapılarak etüt kayıdı alınıyor.Eğer verilerin toplandığı data kısmında yani tüm etütlerin olduğu 2.sayfada tarih,ders saati ve öğretmenin isimi var ise uyarı veriyor,ders saati dolu diyip kayıtı yapmıyor.

2.kısım ise bu etütlerin kayıt edildiği data kısımı dediğim yer.Burada tüm öğretmenlerin verdiği etütlerin toplandığı,yani ilk kısımda girilen verilerin aktarıldığı kısım..

3.kısım ise öğretmenlerin tek tek ayrı ayrı bulunduğu,kendi sayfalarının olduğu kısım..

İşte benim sıkıntımda bu 3.kısım olan kısımda.

Benim dershanemde ders öğretmenler,etüt öğretmenleri,stajer vs. olarak üzere toplam 60 küsür öğretmen var.Ve dolayısı ile 60 adet öğretmen sayfası var.Aşağıdaki örnekte ise sadece 1 tane öğretmen sayfasını içeren bilgi yer almakta.Öğretmen isimleri vermek istemediğimden dolayı Ö1,Ö2,...Ö18,Ö19..,Ö60 gibi tanımladım.Ve aşağıdaki örnekte misal olsun diye sadece Ö18 isimli öğretmenin sayfasını koydum.

Şimdi soruma gelir isek;bu Ö18 isimli öğretmenin sayfasına geldiğimizde d3 hücresinden tarihi seçtiğim zaman(d3 hücresinden tarih seçtiğimde haftanın 7 günü otomatik olarak değişiyor) sayfa 2'de yer alan bilgi kısmından bu öğretmene ait olan etüt kayıdını tarihe ve saate göre bulup buraya aktarmasını istiyorum.Yani öğretmenin adını bul,tarihi ve saati şu ise şu hücreye aktar gibi.Bunu da "=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa2!$D$2:Sayfa2!$E$65536;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($D$2&A4&ÖĞRETMENLER!$F$18;Sayfa2!$A$2:Sayfa2!$A$65536&Sayfa2!$B$2:Sayfa2!$B$65536&Sayfa2!$C$2:Sayfa2!$C$65536;0));1));"";(İNDİS(Sayfa2!$D$2:Sayfa2!$E$65536;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($D$2&A4&ÖĞRETMENLER!$F$18;Sayfa2!$A$2:Sayfa2!$A$65536&Sayfa2!$B$2:Sayfa2!$B$65536&Sayfa2!$C$2:Sayfa2!$C$65536;0));1)))" formülü ile aktarıyorum.

Ancak aktarmada sorun çıkarıyor,sorun ise şu tarihi d3 hücresinden seç olarak belirtip(yani d3 hücresini tıklayıp tarihi takvimden seçip) buna bağlı olarak diğer günlerin değişmesini yaptığımda olmuyor.Gidip sayfa 2'deki istediğim tarihin ve verinin bulunduğu kısımdaki tarihin olduğun hücreyi kopyala yapıp öğretmenin sayfasındaki görmek istediğim tarihin olduğu sütundaki tarih hücresine yapıştırdığımda görüyor..

Örneğin d3 hücresindeki tarihi şubat ayının 2'si olarak seçiyorum.Dolayısıyla aşağıdaki günlerin tablosundaki tarihlerde değişiyor..

b2 hücresi 02.02.2011,c2 hücresi 03.02.2011,d2 hücresi 04.02.2011..
şeklinde bir haftayı oluşturacak şekilde değişiyor..

Ö18 sayfasındaki 04.02.2011 gününün olduğu kısıma,Sayfa 2'deki 018 öğretmenine ait 04.02.2011 tarihinde 09:00-09:20 ders saatinin karşılığında hangi öğrenci hangi konuyu aldı ise direk bilgisi geliyor.Aynı şekilde öğretmenin diğer saatlerinde de veri var ise o ders saatinin karşılığındaki hücreye bu şekilde geliyor.Ancak ben bu tarihi otomatik olarak,d3 hücresine bağlı olarak alırsam gelmiyor.Gidip sayfa 2'deki bu verinin olduğu kısımdan 04.02.2011 hücresini kopyalayıp 18.sayfadaki(yani Ö18 öğretmeninin olduğu sayfadaki) 04.02.2011 tarihinin olduğu kısıma yapıştır dediğimde ancak bilgiler sayfa 2'den alınıyor..

Bunu anlamış değilim.Birebir karakter yada hücre yapısı için mi değişmiyor acaba diye düşündüm yada =d3+2 olduğu için almıyordur herhalde dedim gidip makro ile worksheet change kısmından sayfa aktif olduğunda direk tanımlasın şeklinde değiştirdim yine olmadı..

Sizlerden istediğimde bu neden böyle oluyor ve ben bu veri alışverişi nasıl sağlayabilirim şeklinde.

Eğer anlaşılmayan kısım var ise daha ayrıntılı anlatmaya çalışırım,elimden geldiğince programda neler olduğu ve benim ne istediğimi anlatmaya çalıştım.Zaten ilgili excel örneğine baktığınızda daha net anlarsınız neler demek istediğimi ve nerede sorun olduğunu..

Şimdiden çok teşekkür ederim,bunu en kısa sürede çözer isek çok memnun olurum,bana yardımcı olacağınıza inanıyorum..

Herkese iyi akşamlar diler,sizlerin yardımlarını sabırsızlıkla bekliyorum..

Not: Dosyanın boyutu 2.91 mb olduğundan mesaja ek olarak ekleyemedim(boyutu fazla olduğu için).Bende indirme linki olarak veriyorum oradan bakabilirsiniz
İndirme adresi:
http://rapidshare.com/files/448635764/ET__T_PROGRAMI.xls

Saygılarımla
Rehber Öğretmen Murat..

Son düzenleme:
İstediğim şey vede sorumdaki içerik anlaşılmadı ise daha detaylı bilgi verebilirim,arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum.Bir sonraki haftanın etütlerini hafta sonunda yazdığımızdan dolayı bu hafta sonundan itibaren(yarın) bu programı kullanmak istiyorum..

Hala cevap veren olmadığından acaba sorunumu tam anlamıyla anlatamadım mı diye düşündüm..

Anlaşılmayan kısım var ise lütfen belirtin,yardımlarınız için tekrardan çok teşekkürler..

Merhaba Murat bey

Öncelikle belirtmek istiyorum. Sanıyorum sorunuz, forum tarihinde okuduğum en uzun açıklamaya sahip. Aslında, çözümü basit olan sorunuza, böylesine uzun bir açıklama yazarak cevap alma olasılığınızı çok azaltmışsınız. Buna rağmen ben üşenmeden sorunuzu sonuna kadar okudum ve dosyanızı inceledim.

Mevcut dosyanızda kullandığınız formüllerle işlevsel bir dosya oluşturmanız mümkün değil. Ben, formül içeren tek bir öğretmen sayfasında bile kasılmadan dolayı dosyanızı açamadım. 60 öğretmen için açılan sayfalardaki formüllerden oluşacak kasılmayı düşünemiyorum bile. Bana göre her bir öğretmen için ayrı bir sayfa oluşturmanıza gerek yok. Her öğretmeni tek bir sayfada sorgulayabilirsiniz. Bu sorgulamayıda VBA ile yaparsanız kasılmalarda ortadan kalkacaktır. Dosyanızdaki 18 isimli sayfaya gerekli VBA uygulamasını ekledim. Dosyayı incelediğinizde çalışma prensibini kendi dosyanıza uyarlayabileceğinizi düşünüyorum.

Benim cevabımda nispeten uzun oldu. Ne yapalım soru uzun olunca cevap için verilen açıklamada uzun oluyor. :)

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim Levent bey..

Sorumun uzun olması açıklama olarak tam derdimi açıklamak içindi,sanırım anlatırken epey uzun bir soru oldu :)

Ekteki dosyayı inceledim istediğim bilgi alışverişini karşılıyor bunu diğer öğretmenlere uygulayıp(bir kaç örnek ile) sonucunu buraya yazarım..

Çok çok teşekkür ederim.Bu programı Etüt programı isteyen tüm dershanedeki rehber öğretmenlerimizde kullanır,örnek olarak bakarlar..

İyi akşamlar..

Levent hocam her bir öğretmene farklı farklı sayfalar tanımlamak zorundayım çünkü her öğretmenin haftalık etüte uygunluk saatleri farklı oluyor.Kapalı saat dediğimiz bir durum var.
Mesela bir hocamızın Etüt için uygun günü ve saatleri;
Salı Tam gün
Çarşamba saat 14:00'den sonra
Perşembe Tam Gün
Cuma saat 14:00'e kadar
C.tesi Kapalı (yani o gün Etütü yok)
Pazar Tam Gün olabiliyor iken

Kimi hocamızın ise bu kapalı olduğu saatler durumu farklı farklı olabiliyor,kapalı olan saatleride gri arka plan rengi olarak kapatıyorum.

Bu dediğiniz şekilde yaparsam tek bir kapama yapabilirim ama dediğim gibi her öğretmenin bir olmuyor etüt için uygun saatleri..

Orasını ayrı ayrı sayfa tanımlayarak her sayfaya ise sizin formülünüzü uygulayacağım.
Peki Levent hocam sizden bir ricam daha olacak; diyelim Ö18 isimli hocamızın kapalı olduğu saate denk geldi öğrencinin etüt istediği saat,ana sayfadaki o veri giriş kısmında Etütü kaydet dediğimde "Bu Saat Kapalı" şeklinde nasıl bir makro ataması yapabiliriz.

Yani her hocanın kapalı olduğu saati otomatik olarak tanımlatıp o kapalı olduğu saate denk gelirse Etütü kaydetmesin ve uyarı mesajı versin,aynen aynı saat,tarih ve öğretmen ismine denk geldiğinde(Sayfa2'de bu saat,bu tarih ve bu öğretmen ismi var ise) bu saat dolu dediği gibi(Elinizdeki örnekte bunu görebilirsiniz).Bunu her öğretmenin kendi sayfasındaki kapalı olduğu saatlere uygulanış şeklini nasıl yapabiliriz.Sizin elinizdeki örnekte mesela pazartesi tamamen kapalı gözüküyor onu Salı günü için 14:00'dan 18:50'e kadar olan kısımı kapalı olarak varsayalım,Etüt Salı günü bu saatler arasında bir saate denk geldiğinde kayıt aşamasında uyarı versin kayıt etmesin..

Çok teşekkürler..

Son düzenleme:
Levent hocam bu son dediğim konuda birşeyler yapabilmemiz mümkün mü?
Tekrardan çok teşekkür ederim,iyi günler..

Geri