• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ETOPLA

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan incsoft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Arkadaşlar aşağıdaki gibi bir komutum var,

=ETOPLA(D37:AH37;">=0";D37:AH37)

=ETOPLA((H5;O5;V5;AC5);">=0";(H5;O5;V5;AC5))

bu şekilde çalışmıyor. Buna göre nasıl uyarlarım?

Teşekkürler..

Deneyiniz.
Kod:
=ETOPLA(H5;">=0";H5)+ETOPLA(O5;">=0";O5)+ETOPLA(V5;">=0";V5)+ETOPLA(AC5;">=0";AC5)

Deneyiniz.
Kod:
=ETOPLA(H5;">=0";H5)+ETOPLA(O5;">=0";O5)+ETOPLA(V5;">=0";V5)+ETOPLA(AC5;">=0";AC5)

Öncelikle teşekkürler hocam ancak bu şekilde çok uzun olur. Örneğimde alan azdı çünkü..H5;O5;V5;AC5 olarak gösterdim ancak bunun gibi tam 40 hücre var.. Daha kısa bir çözümü varmıdır?

Sütun aralıkları belirli bir düzen içinde ise olabilir.Örneğinize göre aşağıdaki şekilde olur.Aynı şekilde devam ediyorsa son alanı değiştiriniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((H5:AC5>=0)*(MOD(SÜTUN(H5:AC5);7)=1)*(H5:AC5))

Sütun aralıkları belirli bir düzen içinde ise olabilir.Örneğinize göre aşağıdaki şekilde olur.Aynı şekilde devam ediyorsa son alanı değiştiriniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((H5:AC5>=0)*(MOD(SÜTUN(H5:AC5);7)=1)*(H5:AC5))

Bu formül tam olarak ne iş görüyor hocam? Bu da hata vermektedir.

Altın üye olduğunuza göre hata veren dosyanızın küçük bir örneğini ve ne yapılmasını istediğinizi rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

Doğrusu dosyanızdan birşey anlatığımı söyleyemem.Toplanaçak alanların herhangibi bir tanımı olmadığına ve düzenli bir şekilde gitmediğine göre tektek seçmekten başka bir yöntem aklıma gelmiyor.Forumdaki arkadaşlardan belki konuya çözüm bulan olabilir.Mesai üretiminin hangi sütunda ve nasıl belirlendiğine dair dosyanızda bir bilgi yok.Ben göremedim ise lütfen açıklayınız.

Sadece Pazar günlerini toplatmak isterseniz aşağıdaki formülle yapabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((HAFTANINGÜNÜ($A$2:$AE$2;2)=7)*($A3:$AE3))

Sadece Pazar günlerini toplatmak isterseniz aşağıdaki formülle yapabilirsiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((HAFTANINGÜNÜ($A$2:$AE$2;2)=7)*($A3:$AE3))

Sadece pazarlar mesai değiş işte hocam. O yüzden bu şekilde bir yönteme gitmek istiyorum. Yinede teşekkürler.

Formül sorunu çözdü mü?Tam olarak anladım.Mesai olduğu nasıl anlaşılır.Açıklarmısınız.

Son düzenleme:
sadece pazarlar olsa sorunumu çözdü de bazen dediğim gibi 23.04 , 19.05 , 30.08 , resmi ve dini bayramlarda olduğundan iş karışıyor hocam
Resmi bayram ve Dini bayramları gösteren bir çizelge yaparak karşılaştırınız ve sorun çözünüz.

Geri