• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla Sorunsalı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2007
Merhaba Arkadaşlar

Forumda saatlerdir aramama rağmen ibr sunç bulamadım. Ekte bulunan dosya sadece bir örnektir. Kar- zarar tablosu yaparken benzeri şekilde ayda yaklaşık 50 tane işlem yapmaktayım. Süz işlemi yapıp saatlerce uğraşmaktayım. İlk olarak makroyla yağmaya çalıştım olmadı. Formüllerle denedim onu da beceremedim.

Hmen olaya geçeyim. İlk a sütnunda atf numaralarımız mevcuttur. bu numaraların sonu "D" ile bitenlerin ATF tutarını /F Sütunu) ve Desi (G Sütunu)nu ayrı hücrelere toplamam gerekiyor.

Amacım bir şablon oluşturmak. O sayfaya farklı veriler yapıştırdığımda bile otomatik olarak sonuç ataması gerekmektiedir. Ayrıca belirtmek zorundayım ki veri sayısı ççok değişkendir. bazen 1000 veri olabilirken bazen yüzbinlere geçebilmektedir.

İlginiz için teşekkür ederim.

Mert.

Edit: Çok özür dilerim birşey daha belirtmek istiyorum. Dosyanın ham halinde yani ilk halinde şyle bir sorunum da oluyor. ATF Tutarı "0" olan satırı tek tek silmem gerekiyor. Onu için bi çözüm mümkün müdür?

Ekli dosyalar

eki inceler misiniz
Sayda2'yi Kontrol ediniz

Hocam çok sağolun.

Hocam bir de ikinci sualim için çözümünüz mevcutsa çok sevinirim. Yani atf tutarı "0" sa o satıeı otomaik silmem mümkün müdür?

Çok çok teşekkür ederim. Beni çok büyük bir iş yükünden kurtardınız. Saatlerce sonu d olan verileri süzüp toplayarak uğraşıyordum.

Hocam çok sağolun.

Hocam bir de ikinci sualim için çözümünüz mevcutsa çok sevinirim. Yani atf tutarı "0" sa o satıeı otomaik silmem mümkün müdür?

Çok çok teşekkür ederim. Beni çok büyük bir iş yükünden kurtardınız. Saatlerce sonu d olan verileri süzüp toplayarak uğraşıyordum.

diğer söylediğiniz makro ile yapılabilir. otomatik silme hücre boşken yapılacak ise bu söylediğim yönetim işe yarar. ( yalnız makro konusunda bilgin yok )

atf tutarı "0" sa o satıeı otomaik silmem mümkün müdür?

Merhaba,

Module kopyalayarak çalıştırınız..

Kod:
Sub AtfSil()
Application.ScreenUpdating = False
Dim i As Long, son As Long
Sheets("Sayfa1").Select
son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
    For i = son To 2 Step -1
        If Cells(i, "F") = 0 Then
            Rows(i).Delete Shift:=xlUp
        End If