• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ETOPLA Hk.

Excel Vers. ve Dili
office 97
office 2003
Selamlar

Bir sorum olacak.

Sub etopla()
Range ("d2").Value = WorksheetFunction.SumIf (Range("a1:a100"), Range("a2"), Range("b1:B100"))

Range ("d3").Value = WorksheetFunction.SumIf (Range("a1:a100"), Range("a3"), Range("b1:B100"))

Range ("d4").Value = WorksheetFunction.SumIf (Range("a1:a100"), Range("a4"), Range("b1:B100"))
End Sub

Excelde ki bütün satırlarda bu formülü kullanmak istiyorum. Manuel olarak tek tek yazmak dışında başaramadım.
Yani "d65536" ile "a65536" ya kadar aynı işlemi tekrar yapabilmek istiyorum.

Kodu nasıl şekillendirmem gerekir.

Yardımlarınızı Bekliyorum

Yasin Kurt
Saygılarımla

Merhaba,

Dolu olan hücrelere yazmak istiyorsunuz sanırım. Bunun için döngü kurmanız gerekir.

For i = 2 To [A65536].End(3).Row
Cells(i, "d") = WorksheetFunction.SumIf(Range("a1:a100"), Cells(i, "a"), Range("b1:B100"))
Next i

gibi.

.

:cool:
Kod:
sat = Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
For i = 2 To sat
     Cells(i, "D").Value = WorksheetFunction.SumIf(Range("a" & i & ":a" & sat), Range("a" & i), Range("B" & i & ":B" & sat))
Next

Ömer Bey , çözümünüz işimi gördü teşekkür ederim.

Sayın Evren Gizlen size de teşekkür ederim , ancak sizin kodunuzu uyguladığımda en üstte ki satırın yanında doğru toplam veriliyor, daha sonra ki sayılarda sanırım en üstteki veriyi almıyor. Toplamlar azalarak gidiyor.

Teşekkür ederim

Ömer Bey , çözümünüz işimi gördü teşekkür ederim.

Sayın Evren Gizlen size de teşekkür ederim , ancak sizin kodunuzu uyguladığımda en üstte ki satırın yanında doğru toplam veriliyor, daha sonra ki sayılarda sanırım en üstteki veriyi almıyor. Toplamlar azalarak gidiyor.

Teşekkür ederim
Defalarca ayni şeyi toplanmayacağı yolundan gtiitm.
Kodu aşağıdaki ile değiştiriseniz durum düzelir.:cool.
Kod:
Cells(i, "D").Value = WorksheetFunction.SumIf(Range("a2:a" & sat), Range("a" & i), Range("B2:B" & sat))

teşekkür ederim Sayın Gizlen ...

İlgilendiğiniz için .

Geri