• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla formulunu makroya dönüştürmek

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
Iyi akşamlar,

sayın hocalarım sizden ricam dosyada bulunan formüllerin işlem esnasında (her hücreye işlem yaptığımda) 6 - 7 sn. Beklemesini önlemek, ben bunu makro ile nasıl yapabilirim.tüm hücrelerin formüllerle dolu olması işlemi dahada uzamasına sebebiyet veriyor.

Ekte bulunan dosyada açıklamaya çalıştım....

Saygılarımla,

Dosyayı eklemeyi unutmuşum :)

Ekli dosyalar

• bul.rar
    bul.rar
    175 KB · Görüntüleme: 21
Sitede defalarca arama yaptım fakat devamlı karşıma bul ile ilgili makrolar çıktı.Kendime uyarlayabileceğim hiç topla makrosuyla karşılaşmadım.Yardımcı olabilecek varsa çok memnun kalıcam....

Sorun çok mu büyük acaba ?? :(

Son düzenleme:
ekli dosyaya bir bak sarı renkli hücreye enter ile girmen yeterli

Ekli dosyalar

• bul.rar
    bul.rar
    177.3 KB · Görüntüleme: 27
Elinize sağlık halit bey fakat ben depo giriş ve çıkış sayfalarında verileri girdiğimde kendisi bu işlemleri yapsa. Yani ben sayfaya gelip enter'a basmadan olma imkanı var mı?

ürünleri girdikten sonra geriye dönük işlem yapmak kimi zaman unutabiliyor onun için böyle bir istekte bulunuyorum...

dostum istediğin makrolu yanıtı alamazsan ben sana baska bir yöntem önereyim. belkide biliyorsundur ama maksat yardım edebilmek .... araçlar >secenekler> hesaplamalardan el ileyi işaretle böyelece her kayıt girdiğinde excel hesap yapmaya çalışmaz. F9 a bastığında formülleri hesaplar her hücre icin 6-7 saniye değil bütün hucreler icin 3 saniye beklersin. excel sayfanın usutune bir düğme koyup hesapla makrosu da tanimlaya bilirsin dugmeye tıkladıgında hesap yapar

ekli dosyanıza bakınız.

Ekli dosyalar

• bul.rar
    bul.rar
    141.9 KB · Görüntüleme: 32
Geri