• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla formülü hakkında ...

Katılım
6 Haziran 2009
Mesajlar
39
Excel Vers. ve Dili
2003 & 2010 Türkçe
Arkadaşlar şöyle bir sorunum var.

A - B - C - D sütunlarında verilerim var. Bu veriler için özet tablo oluşturmaya çalışıyorum. Özet tabloda etopla işlevinde olduğu gibi A sütununda istediğim koşula uyan satırları bulup D sütunundaki verileri toplama yaptıracağım. Fakat bulunan satırları yine B - C ve sütunlarındaki şartlara da baktırmam gerekli.

Yani üç koşulu da sağlıyorsa D satırındaki veriyi işleme alsın istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz ?
 
Merhaba,

Dosya yapınızı görmemiz açısından örnek ekleyebilir misiniz?
Topla.Çarpım veya vesiyonunuza göre Çoketopla formüllerini kullanabilir siniz.
 
Merhaba,

Dosya yapınızı görmemiz açısından örnek ekleyebilir misiniz?
Topla.Çarpım veya vesiyonunuza göre Çoketopla formüllerini kullanabilir siniz.

Örnek dosyam ekteki gibi. Ebatları seçtirip toplama yaptırmak istiyorum. hangi ebattan işlenmiş ham yarı mamül toplamını hesaplattırmak istiyorum.
 

Ekli dosyalar

Dosyanız ile sorunuz arasında bir ilişki kuramadım. A,B,C,D sütunlarındaki kriterlere göre toplama yapılacak! Ne toplamacak?
 
Çoketopla formülü işime yaradı. Ben sorunumu tam olarak ifade edemedim sanırım ama sizin yardımınızla çözdüm.

Çok teşekkürler ...
 
:) Ne güzel. İyi çalışmalar.
 
Geri
Üst