ETOPLA FORMÜLÜNE KARŞILIK GELEN MAKRO

Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
ETOPLA FORMÜLÜNE KARÞILIK GELEN MAKRO

KomboBoxta siçim yapılan kayda göre Kasa çalışma sayfası C sutunudaki kayıtları dikkate alarak E sütunundaki kayıtların toplattırılmasını istiyorum. Bu işlem Formüllerde ETOPLA Formülüne denk geliyor. Ben Bu işlemi UserForm üzerinde yapmak istiyorum gönderdiğim örnek dosya üzerinde yardımcı olursanız sevinirim.

kıymetli yardımlarınıza teşekkürler.
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Re: ETOPLA FORMÜLÜNE KARÞILIK GELEN MAKRO

KomboBoxta siçimi yapılan kayda göre Kasa çalışma sayfası C sutunudaki kayıtları dikkate alarak E sütunundaki kayıtların toplattırılmasını istiyorum. Bu işlem Formüllerde ETOPLA Formülüne denk geliyor. Ben Bu işlemi UserForm üzerinde yapmak istiyorum gönderdiğim örnek dosya üzerinde yardımcı olursanız sevinirim.

kıymetli yardımlarınıza teşekkürler


  • Bu suruma yanıt alamadım. Herhalde ilgili arkadaşlar çok yoğun olsalar gerek xxrt kardeşim neden beni duymuyorsunuz. Yardımlarınızı bekliyorum
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,323
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
UserForm'a CommandButton1 nesnesini ilave ederseniz;

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    [AA1] = ComboBox1.Text
End Sub

Private Sub CommandButton1_Click()
    MsgBox Format(Evaluate("SUMIF(C8:C1000,AA1,E8:E1000)"), "###,###")
End Sub
 
X

xxrt

Misafir
Ben seni duyuyorum duymasınada o çalışmana ben daha önce bir cevap yazmıştım.O Zaman sayfa üzerinde işlem istemiştin.Þimdi ise Form ile yapmak istiyorsun.Çalışmanızı tekrar baştan dizayn ederek o işlemlerin tamamına vakıf olabilmek takdir edersinizki buna ne benim nede başkalarının zamanı yeter.Ama yaptığınız veya yapacağınız form hakkında biryerden başlayıp takıldığınız olursa ona yardımcı olabiliriz.Mesela sorabileceğiniz sorular olarak:"Bir ComboBoxta Sayfadan Aldığım verilerine ait A10 Hücresindeki Toplamlarını,TextBoxa nasıl alabilirimVeri Alacağım Hücre A1 ."gibi..gibi.Userformu sizin çalışmanız adapte etmek demek yeniden proğram kurmak demek gibi bir şey..Değilmi?

@Raider:pardon hocam zaman çakışması oldu.
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,323
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
@xxrt:

Zaman çakışması doğaldır, hele bir de bu kadar yavaş bir net hızı olunca...



@oerbas:

TextBox2' e girdiğin tarih de dikkate alınsın istiyorsan;

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
    On Error Resume Next
    [AA1] = ComboBox1.Text
    [AA2] = CDate(TextBox2.Text) + 0
End Sub
'
Private Sub TextBox2_Change()
    On Error Resume Next
    [AA1] = ComboBox1.Text
    [AA2] = CDate(TextBox2.Text) + 0
End Sub
'
Private Sub CommandButton1_Click()
    MsgBox Format(Evaluate("SUMPRODUCT((B8:B998=AA2)*(C8:C998=AA1)*(E8:E998))"), "###,###")
End Sub
 
Üst