• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Etopla ama Tarih Kriterli

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar elimde 2 sayfalı bir excel dökümanı var,1nci sayfada bulunan verileri 2 sayfaya gene aynı isimli stok kodlarının yanına getirmek istiyorum,yani etoplada bunu zaten yapabiliyorum,mesela

=ETOPLA(F:F;A2;G:G) gibi,ama benim şimdi istediğim bu etopla formülüne entegre etmem gereken,tarih fonksiyonu,mesela ocak ayındaki bir veri varsa,ikinci sayfadaki stok kodunun ocak sütünuna gelsin,aynı şekilde şubat, vs..,birde aynı stok kodundan birinci sayfa birkaç adet Ocak ayı vars,bunu toplayarak ikinci sayfadaki Ocak sütünuna geçmem gerek,yardım ederseniz çok çok iyi olur,zordayım biraz,iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
kardeşim bana o dosyayı bi mail atabilirmisin bir yöntemi var da

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
kardeş bir dosya oluşturudum işine yaramı bilmem ama daha başka bir şey istersen benim mail adresim vedatozer72@hotmail.com

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
kardeş bir dosya oluşturudum işine yaramı bilmem ama daha başka bir şey istersen benim mail adresim vedatozer72@hotmail.com
Hocam teşekkürler,fakat birşey eksik sizin örnekte mesela ay sütünün önüne stok kodu koysak ve öyle formülüze edebilirmiyiz,teşekkürler herkese

not:ben stok kodunu başa koyarak sizin örneğinizin aynısı upload ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

G3 hücresine yazarak yana ve alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($C$2:$C$20;"aaaa")=G$2)*($A$2:$A$20=$F3)*($D$2:$D$20))
B sütunu silebilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhaba,

G3 hücresine yazarak yana ve alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($C$2:$C$20;"aaaa")=G$2)*($A$2:$A$20=$F3)*($D$2:$D$20))
B sütunu silebilirsiniz.

.

Hocam çok teşekkürler,fakat ufak bir sorun var, dediğiniz formül süper çalışıyor ama KL-400 isimli stok kodunun karşındaki ayların altına gelmesi gereken değer haricinde sorun yok,o neden otomatik gelmiyor anlayamadım,birde bu tabloya arada bir ürün ekliycem,bunu korunaklı hale getirebilmem için ne önerirsiniz,çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
MAYIS değeri yani J2 hücresindeki değerin sonundaki fazladan bir boşluk karakter bulunmaktadır. Bu boşluğu silerseniz değer üretecektir.

Yada formüldeki

=G$2

yerine =KIRP(G$2) yazabilirsiniz.

Korumadan kastınız formülleri korumak ise linki inceleyiniz.

Formülleri Korumak (Video)

Ayrıca sürekli veri değişimi olacaksa formülde dinamik alan kullanmanızda fayda var. Bu konuyla ilgili linki inceleyiniz.

Dynamic Range- Dinamİk Alan

.