• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eşit tarihler

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
yaptığım bir programda günlük olarak sayfa 1 deki verileri makro yardımıyla sayfa ikiye tek satır olarak yedekliyorum.ve satırın en sonuna yedeklediği tarihi yazıyor.benim sorunum şu aynı gün iki yedek alırsam beni uyarmasını istiyorumsayfa 1 deki makroya tıklayınca bugün yedek almıştınız tarzında bir mesaj yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim?
sorumu biraz daha basitleştirirsem alt alta 30 adet tarihten herhangi ikisi eşit olduğunda beni uyarsın istiyorumnasıl yapabilirim.İLglenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Sari ile işaretlediğim hücreye o listede olan tarihlerden herhangi birisini yazarsanız, size mükerrer olan kayıt tarihini verecek aksi takdirde, Mükerrer kayıt olmadığını belirtecek.

Hayırlı geceler.

Ekli dosyalar

sayın talebeyim

Sari ile işaretlediğim hücreye o listede olan tarihlerden herhangi birisini yazarsanız, size mükerrer olan kayıt tarihini verecek aksi takdirde, Mükerrer kayıt olmadığını belirtecek.

Hayırlı geceler.

formülünüzü gördüm yalnız ben sanırım istediğimi tam anlatamadım örneğin 17 temmuz sabahı yedek aldığımda 1 satırlık 5 sütunluk bir yedek 6.sütuna tarihi yazıyor.eğer 17 temmuz günü bir kez daha yedek alırsam program ikinci satıra geçiyor ve yedek bilgilerini yazıyor ben ikinci kez yedek alırsam uyarsın istiyorum yani tarihi d sütununa attığını var sayıyorum.(bu program 30 günlük yedek alacak ) d1=d2 ise yada d2=d3 ise yada d3=d4 ise yadad1=d2=d3 ise yani herhangi iki d sütunu eşit ise beni uyarsın istiyorum.ilginiz için teşekkür ederim yardımcı olabilirseniz sevinirim

sorunu çözdüm.

sayın talebeyim sayenizde ençok_olan fonksiyonunu öğrendim ve bunun üzerinde çalışınca sorunumu hallettim.fakat yine de alternatif bir çözümünüz varsa mutlaka duymak isterim.

ben şu şekilde hallettim; a1 hücresine =ençok_olan(d1:d40) şeklinde formülü yazdım.en çok olan değeri bulmasını sağladım.a2 hücresine =bugün() ve a3 hücresine ise şu formülü yazdım =eğer(a1=a2;"ikinci kez yedek aldınız dikkatli olunuz.";0) şeklinde yaptım.ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Alternatif çözümünüz olursa mutlaka inceleyeceğim.iyi geceler...

Sorunu kendiniz çözdüğünüze sevindim, eğer ekli bir dosya koyarsanız alternatif çözüme uğraşırız.

Geri