• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eşit ölçüt varsa nasıl bir formül olmamlı

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Excelde fazla bilgim olmamakla birlikte işleçler konusunda henüz tam donanıma sahip değilim..Benim sorunum büyük fomülüyle.A sütununda belli kriterler ve B sütununda bazı değerler var.İNDİS(AA3:AA19;KAÇINCI(BÜYÜK(T3:T19;1);T3:T19;0))) bunda 1.değerin karşısına kriteri yazıyor ancak iki kriterin değeri eşit olunca diğerini yazmıyor nasıl bir formül kullanıcaz..İNDİS(AA3:AA19;KAÇINCI(BÜYÜK(T3:T19;2);T3:T19;0))) bu şekilde yazınca gene 1. değerin aynı kriterini veriyor ..Ama eşit sayıda olan diğer kriteri görmüyor .

Diğer sorunum ise EĞER(VE(AA43:AA45;AB43:AB45;AC43:AC45 =AA43);AA43;"")) Bunun için değer hatası veriyor.Yapmak istediğim aa43 ten aa45 e kadar olan ab43 ten ab45 e ve ac43 ten ac45 e kadar olan sütunlarda aa43 e eşit olan varsa aa43 değerini vermesi.Burda nasıl bir işleç sorunu var sizin yardımınızla çözmeyi istedim yeni üye oldum.Şimdiden teşk ederim saygılar.

meh979 ekteki dosyayı inceledim teşk yardımın için.Ancak istediğim tam olarak bu değildi ; ben büyük formülü eşit olan iki değer arasında hep ilk sıradakini veriyor onu nasıl çözücem bulamadım.

Merhaba,

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek yapmak istediğinizi dosya içerisinde detaylı açıklarmısınız.

Ömer bey dosyalar ekte yardımlarınıza teşk ederim.

Ekli dosyalar

meh979 bey çok teşk ederim elinize sağlık istediğim gibi olmuş.Aslında ben daha basit sanıyordum acaba işleç hatası mı yapıyorum diye ama formül baya uzun çıkmış.Teşkler yardımınız için.

Geri