• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eşit olan hücreleri yazdır

Merhaba ekteki dosyada sayfa2'de b sütununda bulunan numaraları sayfa1'de b sutunuyla karşılaştırıp aynı olanları sayfa2'de a sutununda bulunan bilgileri yazssın formulü sayfa2'de f stununa yazdırmak istiyorum. Biraz karışık anlattım galiba ama yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Merhaba,

Sorunuzu tam olarak anlayamadım,

=İNDİS(A:A;KAÇINCI(Sayfa1!B2;B:B;0);1)

Denermisiniz..

Sorunuzu anlayamadığımı belirtmiştim,

Tablo üzerinde daha detaylı bir anlatımla ve olmasını istediğiniz şekilde manuel değerler girerek yeni bir çalışma eklermisiniz..

Siz Formülü Sayfa2 F sütununda yazmak istediğiniz söylediniz burda bir yazım hatası olabilir mi?

Sayfa1 F sütunu için,

=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(Sayfa2!A:A;KAÇINCI(B2;Sayfa2!B:B;0);1));"";İNDİS(Sayfa2!A:A;KAÇINCI(B2;Sayfa2!B:B;0);1))

Şeklinde denermisiniz..

sorumu daha açık tekrar anlatmaya çalışayım sayfa1 de b stununda telefon numaraları var bu numaraların kime ait olduğu sayfa2 de a sutununda ismi b sutunundada numaraları var benim istediğim sayfa1 deki b stunundaki numaraların karşılarına sayfa2 deki ismimlerin karşılaştırılarak f stununa yazdırmak.

Merhaba,

4. mesajımdaki formül bu istediğinizi yapıyor olması lazım. Örnek dosyayı incelermisiniz..

Rica ederim.

İyi çalışmalar..

Geri