• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Escape Tuşunu Geçici Olarak İptal Etmek

Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. Escape tuşunu dosya açılırken iptal edip, dosya kapandığında tekrar aktif hale getirebilir miyiz ?
 
Selam;
escape tuşunun çalışma kitabı açıkken iptal olması değil ama farklı işlev yürütmesini sağlayabiliriz bu da o tuşu çalışma kitabı açıkken işlevsiz hale getirebilir.
Ben esc tuşuna basınca uyarı veren bir örnek hazırladım.
 

Ekli dosyalar

Sayın turk-x, yardımınız için çok teşekkür ederim. Escape'i iptal etmek istememin nedeni; makro çalışırken escape basıldığında makro duruyor ve ortaya daha karmaşık bir durum çıkıyor. Amaç konu hakkında tam bilgisi olmayan kullanıcıların Escape tuşunu kullanarak makroyu durdurmasını engellemek. Bu kod ile Escape uyarı veriyor, ancak makroyu da durduruyor. Veya şöyle sorayım, makronun durdurulmasını engellemek mümkün mü ?
 
Merhaba arkadaşlar. Escape tuşunu dosya açılırken iptal edip, dosya kapandığında tekrar aktif hale getirebilir miyiz ?
 
Serdarokan bildiğim kadarıyla esc tuşu iptal edilemiyor.
Ama
Söyle bir mantık kullanabilirsin
kodlarını userform kullanarak çalıştırırsın userform da esc tuşu ile kapatılamadığı için sorun çıkmaz
örneği inceleyin
 

Ekli dosyalar

Kod:
Sub auto_open()
Application.OnKey "{ESC}", ""
End Sub

Sub auto_close()
Application.OnKey "{ESC}"
End Sub
 
Sayın F1 ilginiz için teşekkür ederim. Ancak ESC tuşunun kullanımını kısıtlamıyor.
 
Sayın turk-x çok teşekkür ederim. Bu tarz bir çözüm aklıma gelmemişti. Bunu da kullanabileceğim durumlar var. Ancak bazı dosyalarda ESC kullanımını iptal edici bir koda gereksinim var.
 
Selamlar,

Makronuzun başlangıcına aşağıdaki kodu yazarsanız "ESC" tuşu tepki vermez.

Kod:
Application.EnableCancelKey = xlDisabled

Eğer kod içinde belli bir aşamadan sonra tekrar aktif hale getirmeniz gerekiyorsa aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Application.EnableCancelKey = xlInterrupt
 
Çokt teşekkür ederim sayın Korhan Ayhan.
 
Geri
Üst