• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

en yuksek rakama karsılık gelen deger

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 365
herkese selamlar. baslıkta cok anlatamadım arkadaslar ama ornekten ıyı anlasılacaktır. yapmak ıstedıgım bır urune aıt farklı fıyatlarda satıslar var en yuksek mıktarda yapılan satısın fıyatını bulmak ıstıyorum umarım anlatabılmısımdır. ornek ekledım yardımlara cok tesekkurler.

Ekli dosyalar

herkese selamlar. baslıkta cok anlatamadım arkadaslar ama ornekten ıyı anlasılacaktır. yapmak ıstedıgım bır urune aıt farklı fıyatlarda satıslar var en yuksek mıktarda yapılan satısın fıyatını bulmak ıstıyorum umarım anlatabılmısımdır. ornek ekledım yardımlara cok tesekkurler.

merhaba
J6 hücresine
Kod:
=MAK(EĞER($D$6:$D$1000=$I6;E$6:E$1000))
ve diziye çevirin
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.
formülde 1000 satır baz alınmıştır
1000 satır'ı değiştirmek için ctrl+h yapın aranan değere $1000 yeni değere $10000 yazın ve tümünü değiştir deyin.
$10000 olan yeri kendinize göre ayarlayınız.
aşağıya ve sağ'a doğru çoğaltın

sayın ıhsan tank oncelıkle ılgınız ıcın cok tesekkurler.fakat bu formulu 2 sutunada uygulayınca fıyatta en yuksek olan gelıyor. benım ıstedıgım mıktarı en yuksek olanın fıyatı. ornekte yazması gereken rakamları gırmıstım. tekrar bakarsanız daha anlasılır olur sanırım. tekrar cok tesekkur ederım.

{=MAK(EĞER(($D$6:$D$1000=$I6)*$E$6:$E$1000=$J6;F$6:F$1000))}

yukarıdakı formul ıle cozuluyor sanırım bır kontrol edersenız cok sevınırım

sayın ıhsan tank oncelıkle ılgınız ıcın cok tesekkurler.fakat bu formulu 2 sutunada uygulayınca fıyatta en yuksek olan gelıyor. benım ıstedıgım mıktarı en yuksek olanın fıyatı. ornekte yazması gereken rakamları gırmıstım. tekrar bakarsanız daha anlasılır olur sanırım. tekrar cok tesekkur ederım.

merhaba
K6 hücresine
Kod:
=İNDİS($F$6:$F$1000;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI($I6&$J6;$D$6:$D$1000&$E$6:$E$1000;0));1)
bunu yazın ve ağıya doğru çoğaltın.
1000 satr baz alınmıştır.

Geri