• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

en yakın değeri bul

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azmeder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007
öncelikle herkese iyi çalışmlar.
benim sorum ARA fonksiyonu ile istenen değere (sayı) kendinden küçük veya eşit olan dğere karşılık geleni bulacak.
Bunu şunun için kullanacam. çocuk sınava girecek (deneme) puanına karşılık nereyi kazanabileceğini görmesini istiyorum.
ilginize şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Merhaba,

D2:

Kod:
=İNDİS(M!$B$2:$B$84;KAÇINCI(MİN(MUTLAK(M!$C$2:$C$84-C2));MUTLAK(M!$C$2:$C$84-C2);0))

Dizi formülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlayınız.

.

ömer bey yardımınız için teşekkürle.
dedğinizi yaptım ancak sonuç #yok çıkıyor. bir yerde hatamı yapıyorum. zahmet olmazsa dosyada yapıp ekleye bilirmisiniz

Dizi formülüne çevirmemişsinizdir.

Formülü hücreye yazdıktan sonra entera basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile formülün girişini tamamlayınız. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { } ayıraçları otomatik eklenecektir.

.

çok teşekkür ediyorum Ömer bey.
çalışıyor.

bir sorunla karşılaştım. alınan puandan büyük yeri göstermemesi gerekiyor. puanı 0 (sıfır alanada biryer gösteriyor. yeterli puanı olmayana yzmaması gerekiyor.
teşekkürler

Ömer bey cevabı excel'de gösterseniz

Formülden birşey anlayamadım

Ömer bey cevabı excel'de gösterseniz

Formülden birşey anlayamadım

Dosya ektedir.

bir sorunla karşılaştım. alınan puandan büyük yeri göstermemesi gerekiyor. puanı 0 (sıfır alanada biryer gösteriyor. yeterli puanı olmayana yzmaması gerekiyor.
teşekkürler

İlk mesajda küçük yada büyük fark belirtmediğiniz için o şekilde yazmıştım.

Yeni sayfasında formül kendinden küçük veya eşit en büyük değeri alır. Eski sayfasında ise kendine eşit yada küçük büyük ayırt etmeden en yakın değeri alır.

.

Ekli dosyalar

• not.rar
    not.rar
    1.7 KB · Görüntüleme: 34
ömer bey elinize ve aklınıza sağlık

bu formüldede bir sorunla karşılaşıyorum. puanı yetmediği halde bir yerler geliyor.
teşekkürler

Ekli dosyalar

bu formüldede bir sorunla karşılaşıyorum. puanı yetmediği halde bir yerler geliyor.
teşekkürler

Dosyayı incelemediniz mi?

Yeni adlı sayfadaki formülü kullanmanız gerekir.

.

Kazanır adlı sayfanın E2 hücresine

=İNDİS(M!$B$2:$B$100;KAÇINCI(MAK(EĞER(M!$C$2:$C$100<=D2;M!$C$2:$C$100));M!$C$2:$C$100;0);0)

yazıp CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basıp dizi formülü oluşturup aşağı doğru çekerek deneyiniz.

.

Geri