• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En küçük ve en büyük değeri bulmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MaG1s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
Merhaba arkadaslar.Excele yeni başladım.formuller hakkında hiç bilgim yok ancak formule ihtiyacim var.Bana formul yazabilecek biri varsa çok sevinirim.

yapmak istediğim;sayfa1de lot no kısmına yazicağim lotnoları sayfa2de bulunan "Kontrol Karakteristiği" değelerinin "min" ve "max" değerlerinin göre en kucuğünü ve en buyugunu alip sayfa1 de bulunan "min max" hucresine yazmasını istiyorum.Birden fazla lot no olabilir.en kucuk değer yada en buyuk değer kaç olucağını tam bilemiyorum.

Yardım edebilecek biri varsa çok memnun olurum.Yoksa tek tek arayip bulmam gerekicek :(

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Çok tşk ederim emeğinize sağlık.E9 dan E18'e kadar olarak düzeltebilirmiyiz.birden fazla lot no yazicağim için lot noları bulması gerekicek.

Ekli dosyayı inceleyiniz.
İstediğiniz gibi ; L9 dan L18e kadar LOT numarası yazdığınızda Sayfa 2 deki karşılıkları Sayfa1 de L ve M hücrelerine gelecektir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Konuyu tam anlatamadım.5 tane yazılan lot nodan sayfa 2 deki en kucuk değerleri arayip bulucak sayfa1de "L VE M" hücrelerine sadece1 tanesini yazıcak.en kücük değeri "L" hücresine en büyük değeri "M" hücresine yazıcak.

kopyala yapiştir yaparak diğer sayfalara kopyaladiğimda çalışmıyor sebebini biliyormusunuz?

Konuyu tam anlatamadım.5 tane yazılan lot nodan sayfa 2 deki en kucuk değerleri arayip bulucak sayfa1de "L VE M" hücrelerine sadece1 tanesini yazıcak.en kücük değeri "L" hücresine en büyük değeri "M" hücresine yazıcak.

kopyala yapiştir yaparak diğer sayfalara kopyaladiğimda çalışmıyor sebebini biliyormusunuz?

Lot numarası ne olursa olsun, L hücresine Sayfa 2 deki en küçük, M hücresine Sayfadaki en büyük değer mi yazılacak?

Eğer böyle ise 8. nolu mesaja bakınız.

Son düzenleme:
L6 hücresine
Kod:
=MİN(EĞER(Sayfa2!$C:$C=Sayfa1!$G6;Sayfa2!D:D))

kodunu yazın bu hücredeyken F2 tuşuna basın, sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşuna birlikte basarak dizi formülü oluşturup L8e kadar aşağı doğru çekin.

aynı şekilde
M6 hücresine
Kod:
=MAK(EĞER(Sayfa2!$C:$C=Sayfa1!$G6;Sayfa2!E:E))
kodunu yazın bu hücredeyken F2 tuşuna basın, sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşuna birlikte basarak dizi formülü oluşturup M8e kadar aşağı doğru çekin.

Burada kullanılan ve önceki formüller DİZİ formüllerdir.Dizi formüllerin yazılış, kopyalanış ve kullanılış şekli yukarıda tarif edildiği gibidir.

Bu durumda Sayfa 2deki minimum ve maximum değerler yerine gelecektir.

Tsk ederim.elinize sağlık.

Geri