• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

en küçük değeri en büyük değerden çıkarma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 ingilizce
merhaba benim elektrik sayaçlarını takip etmeye çalıştığım bi listem var.
ben bu listede 1 den 31 e kadar günleri yazdım.Fakat bazan ayın 1 günü pazara denk geldiği için ilk kutucuk boş kalıyor. Böyle olunca son sayaç değerimden ilk sayaç değerimi çıkarma işleminin formülü eksik kalıyor ben istiyorumki hangi günden başlarsam başlıyim ayın son gününkü değerinden ilk girdiğim değeri çıkarsın.
en büyük değerden en küçük değeri çıkarabileceğim bi formül varmıdır?
yardımlarınız için teşekkür ederim

Örnek excel dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

Aşağıdaki şekilde bir formül kullanabilirsiniz. Hücre aralığını dosyanıza göre yazarsınız.
Formül son değerden ilk değeri değil, maksimum değerden minimum değeri çıkarır.
Yani hücrelerin arasında hataen en küçük veya en yüksek değer yazılırsa bunları dikkate alır.
Listenizin artan şekilde hazırlandığı varsayılmıştır.
Kod:
=MAK([COLOR="red"]hücre aralığı[/COLOR])-MİN([COLOR="Red"]hücre aralığı[/COLOR])
Tabi en doğrusu, sayın turist'in söylediği gibi örnek dosya üzerinden konuşmak lazım.

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=1463cb001df064fb&mt=application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D2a74cce9f4%26view%3Datt%26th%3D1463cb001df064fb%26attid%3D0.1%26disp%3Dsafe%26zw&sig=AHIEtbR8ziFZe-8Z6vvvGUVJ7YMhWEKe3g

eposta linki olarak eklemeye çalıştım fakat görüntüleyemiyorsanız mail adresinize excel tablosunu gönderebilirim şirket interneti sınırlı ne yazıkki

Aşağıdaki şekilde bir formül kullanabilirsiniz. Hücre aralığını dosyanıza göre yazarsınız.
Yani hücrelerin arasında hataen en küçük veya en yüksek değer yazılırsa bunları dikkate alır.
Kod:
=MAK([COLOR="red"]hücre aralığı[/COLOR])-MİN([COLOR="Red"]hücre aralığı[/COLOR])
Tabi en doğrusu, sayın turist'in söylediği gibi örnek dosya üzerinden konuşmak lazım.

merhaba sizin vermiş olduğunuz formülü şu şekilde girdim name diye hata verdi

=MAK(B32:B2)-MİN(B32:B2) nerde hata yapıyorum acaba birde excel ingilizce benim ondan olabilirmi?

Kod:

Hocam oldu bu iş hallettim sonunca çok sağolasın çok teşekkür ederim
formülde değişim yapa yapa tutturdum

=MAX(B32:B2)-MIN(B32:B2) yazınca oldu bi K harfi bide İ harfi değişimi
tekrardan çok sağol

merhaba sizin vermiş olduğunuz formülü şu şekilde girdim name diye hata verdi

=MAK(B32:B2)-MİN(B32:B2) nerde hata yapıyorum acaba birde excel ingilizce benim ondan olabilirmi?

Geri