• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

en küçük 3 sayıyı toplama

Excel Vers. ve Dili
2007
Selamlar, excel'de A1 ile A55 arasında bulunan X,Y,Z vs.lerden X(mükerrer geçiyor örneğin a1 ,a22,a14,a23'te X var)'lere ait B1 ile B55 arasında bulunan en küçük3 değeri toplamak stiyorum nasıl bir formül kullan malıyım.çok acil teşekkür ederim

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz.

İstediğiniz bu mu?

selam, B stunu aynen dursun fakat A stununa X Y Z gibi değerler yerleştirin.mesela A stunundaki 1 ler X olsun ve bu X lere ait B stunundaki en küçük 3 değer toplansın.İlginize teşekkür ederim

Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

Evet ben x leri tırnak içine almamıştım hata veriyordu.Çok teşekkürler.

Rica ederim.

İyi çalışmalar..

Selamlar sizinle aynı uyguladığımı sandığım formulü yazdım hatalı sonuç veriyor .HATA nerede =KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="x";B1:B15);1)+KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="x";B1:B15);2)+KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="x";B1:B15);3) sonuç 6 çıkıyor.Örnek excel çalışma sayfasını mesaja nasıl ekleyebilirim .tşk

Merhaba,

Formül bir dizi formülüdür.

Formülü yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basılarak dizi formülü oluşturulur. Bu şekilde { } ayıraçlarını formül başına ve sonuna otomatik olarak ekleyecektir..

sizi çok uğraştırdım C1 e =A1 yazdım {=KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="C1";B1:B15);1)+KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="C1";B1:B15);2)+KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="C1";B1:B15);3)} SAYI hatası verdi.

sizi çok uğraştırdım C1 e =A1 yazdım {=KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="C1";B1:B15);1)+KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="C1";B1:B15);2)+KÜÇÜK(EĞER(A1:A15="C1";B1:B15);3)} SAYI hatası verdi.

Merhaba,

C1 ' deki tırnak işaretlerini kaldırarak denermisiniz..

Selamlar,

C1 hücresine =A1 yazdıktan sonra aşağıdaki formülü D1 hücresine uygulayıp denermisiniz. Formülü hücreye uyguladıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşları ile tamamlayıp dizi formül haline getirin.

Kod:
=TOPLA(KÜÇÜK(EĞER(A1:A15=C1;B1:B15);{1;2;3}))

teşekkürler oldu.

Geri