• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En Iyi Secenekler

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
arkadaslar bi oyunda kullanmak uzere bi tabla hazirliyorum ama bi yerde tikandim kaldim yardimlarinizi bekliyorum...

oncelikle sayfa1 e sirayla hangi binanin seviye seviye ne kadar maden ihtiyaclari oldugunu yazacam tabi bi cok bina cesidi olacak... Daha sonra elimdeki miktari girerek bana en uygun binalari gostermesini istiyorum yani elimde en az maden kalacak sekilde bana hangi binalari yukseltmemi gostermesini istiyorum.

Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum

mesela bi binanin

1000 demir
1500 altin ihtiyaci var

diger binanin 1750 demir
750 altina ihtiyaci var

ve benim elimde 5000 demir 5000 altin var en iyi sekilde nasil kullanirim elimdeki miktarlari

mesela bi binanin

1000 demir
1500 altin ihtiyaci var

diger binanin 1750 demir
750 altina ihtiyaci var

ve benim elimde 5000 demir 5000 altin var en iyi sekilde nasil kullanirim elimdeki miktarlari

Selam,
Sorunuzdan ne istediğiniz anlaşılmıyor. Madem binaların ihtiyacı var. elinizdeki yeterli geliyor. Hatta elinizde artıyor. Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Örnek dosya eklememekle niye ısrar ediyorsunuz.

cepten giriyorum o yuzden dosya gonderimi yapamiyorum...amacim hangi binalari yaparsam elimde en az maden kalir onu tespit etmek...kusura bakmayin sizide yoruyorum

CorleONE01 merhaba,
Sorunu EXCEL in içindeki çözücü eklentisi ile kısıt, max. ve min. amaçlar vererek doğrusal veya lineer programlama ile kolayca çözebilirsin. Takılırsan bana mesaj atabilirsin. sogurlu@gmail.com

Geri