• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En fazla satış yapan kişiyi bulmak.

Excel Vers. ve Dili
2013 Professional Plus Türkçe
Arkadaşlar sorumu kolay anlaşılsın diye satış üzerinden örneklendireyim. Aşağıdaki listeye göre en fazla satış yapan kişiyi ve miktarını nasıl yazdırabiliriz?

Ali 3
Ahmet 5
Murat 2
ahmet 2
Ali 4
Murat 4
Ali 3

En fazla Satış yapan : Ali
En fazla Satış : 10

Teşekkürler.

Arkadaşlar sorumu kolay anlaşılsın diye satış üzerinden örneklendireyim. Aşağıdaki listeye göre en fazla satış yapan kişiyi ve miktarını nasıl yazdırabiliriz?

Ali 3
Ahmet 5
Murat 2
ahmet 2
Ali 4
Murat 4
Ali 3

En fazla Satış yapan : Ali
En fazla Satış : 10

Teşekkürler.
anladığım kadarıyla bir dosya oluşturdum. umarım doğru anlamışımdır.

Ekli dosyalar

anladığım kadarıyla bir dosya oluşturdum. umarım doğru anlamışımdır.

Teşekkürler ancak MAK formülünü biliyorum :), sizin örnekte bir kişi tek başına en fazla satışı yapmış.

Benim sorum, listedeki tüm kişilerin satışlarını toplayıp en yüksek olan miktarı ve adını yazdırmak olacak.

Teşekkürler ancak MAK formülünü biliyorum :), sizin örnekte bir kişi tek başına en fazla satışı yapmış.

Benim sorum, listedeki tüm kişilerin satışlarını toplayıp en yüksek olan miktarı ve adını yazdırmak olacak.

ekteki dosyayı inceler misiniz. Pvt tabel kullanımı yaptım.

Ekli dosyalar

ekteki dosyayı inceler misiniz. Pvt tabel kullanımı yaptım.

Sağolun, Pivot Tabloyu da çok iyi biliyorum ve şu an o yöntemle yapıyorum. Benim isteğim, formül kullanarak sürekli değişen bir tabloya göre otomatik sonuç yazdırmak.

Sayfa kodlarına pivot tabloyu değişiklik oldukça otomatik olarak yenileyen bir makro ekleyebilirsiniz.

Rapor içinde pivot tabloya gerek olmadığı için kendim dışarda oluşturarak sonucu kopyalayıp tabloyu siliyorum. Bu işlem uzun sürdüğü için formülle sonucu otomatik çıkarmak istiyorum.

Bir örnek dosya ekleyip nasıl bir çözüm istediğinizi gösterir misiniz?

Selamlar;

Dizi Formül

Kod:
=DOLAYLI("A"&KAÇINCI(BÜYÜK(ETOPLA(A2:A15;A2:A15;B2:B15);1);ETOPLA(A2:A15;A2:A15;B2:B15);0)+1)

Ekli dosyalar

Geri