• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En düşük teklifi yazdırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan postmix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
beta
Arkadaşlar ekte bir tablo var ve bu tabloda firmaların fiyat teklifi kısmına 0 tl yazdığı zaman f sutunundaki formül 0'ı saymasın onun yerine diğer en düşük teklifi getirsin. Ve g sutunundaki firma ismi kısmına da iki firma aynı fiyatı verdiyse ikisinin de ismini beraber yazsın. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

F5'teki formülü aşağıdakiyle değiştirin:

Kod:
=EĞER(TOPLA(C5:E5)=0;"";KÜÇÜK(C5:E5;1+EĞERSAY(C5:E5;"=0")))
G5'teki formülü de aşağıdakiyle değiştirin:

Kod:
=EĞER(VE(C5=F5;D5=F5;E5=F5);C$4&"-"&D$4&"-"&E$4;EĞER(VE(C5=F5;D5=F5);C$4&"-"&D$4;EĞER(VE(C5=E5;E5=F5);C$4&"-"&E$4;EĞER(VE(D5=F5;E5=F5);D$4&"-"&E$4;EĞER(C5=F5;C$4;EĞER(D5=F5;D$4;EĞER(E5=F5;E$4;"teklif yok")))))))

selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Tüm teklifler boş olduğunda firma adı da boş olsun diyorsanız G5'teki formül şöyle olabilir:
Kod:
=EĞER(F5="";"";EĞER(VE(C5=F5;D5=F5;E5=F5);C$4&"-"&D$4&"-"&E$4;EĞER(VE(C5=F5;D5=F5);C$4&"-"&D$4;EĞER(VE(C5=E5;E5=F5);C$4&"-"&E$4;EĞER(VE(D5=F5;E5=F5);D$4&"-"&E$4;EĞER(C5=F5;C$4;EĞER(D5=F5;D$4;EĞER(E5=F5;E$4;"teklif yok"))))))))

arkadaşlar bir şey daha lazım oldu. firma ve fiyatlardan c-d-e sütunlarını alıyordu. çok uğraştım ama f-g-h sütunlarını eklemeyedim formüle. Yardımcı olur musunuz ?

daha önce yardımcı olan arkadaşlar son kez bi yardımcı olsa lütfen..

Madem asıl tablonuzda 6 firma var, niye 3 firmalık tablo hazırlayıp soruyorsunuz ki? Bu formülün 6 firmnaya uyarlanması çok zor çünkü bir çok olasılık var. EĞER formülüyle değil de başka bir şekilde çözümlenmesi gerekir. En basit yöntem koşullu biçimlendirmeyle en düşük teklifi bildirenlerin renklendirilmesi olur. Aynı hücrede tüm en düşük teklif verenlerin yazdırılması ise zor olur. Yapabilir miyim bilmiyorum?

Geri