• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En çok seçileni isim ve sayıyla bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mrszr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
İyi günler;

Ekteki dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba.
Aşağıdaki formulü Değerlendirma sayfası z12 hücresine yapıştırın. Formül en çok değeri alanlardan en üsttekini hücreye yazar.
=İNDİS('1'!C3:C32;KAÇINCI(M12;'1'!AH3:AH32;0);0)

biraz geç oldu ama çok teşekkür ediyorum. iyi geceler...

iyi geceler

bir sorum daha olacaktı kusura bakmayın yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Aynı belgede en çok oy alan kişinin bulunduğu satırı koşullu biçimlendirme ile renklendirme yapmak istiyorum. Çok denedim ama yapamadım. Yardımcı olursanız çok memnun olacağım...

iyi geceler

bir sorum daha olacaktı kusura bakmayın yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Aynı belgede en çok oy alan kişinin bulunduğu satırı koşullu biçimlendirme ile renklendirme yapmak istiyorum. Çok denedim ama yapamadım. Yardımcı olursanız çok memnun olacağım...
Merhaba
Alanı seçin ve Koşullu biçimlendirmeye formül olarak girin
Kod:
=RANK(M12;$M$12:$Y$35)=1

yalnız ben koşullu biçimlendirmeyi "Değerlendirme" sayfasında değil de "1" numaralı çalışma kağıdında yapmak istiyorum. Tüm sınıfın bulunduğu listede en çok alan satırı biçimlendirmek istiyorum. Mümkün mü acaba?

Dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
tek bir hücreyi biçimlendiriyor. Tüm satırı biçimlendirme şansımız var mı acaba?

Çok oldum ama son bir şey daha ben bu formülü tek tek hücrelere kopyalacağım mı yoksa basit bir yolu var mı?

biçim boyacısı var.(fırça şeklinde).onu formullü hücreye tıklat.sonra istediğin hücrelere sürükle.

çok teşekkür ediyorum ilginize. İyi geceler.

İyi geceler,

Bir sorum daha olacaktı. Çalışma yaptıkça aksamalar görünüyor. Şimdi sorum şu:
1. maddede Ahmet ve Mehmet aynı sayıda oy aldığını düşünelim. Bunların her ikisininde yazması gerekiyor en çok oyu alarak. Ama tabloda sadece listenin üstünde kim varsa onun ismi yazılıyor. Bu sorunu çözebilirmiyiz acaba?

Ben size bu durumu belirtmiştim. En fazla kaç isim yazsın?

Hepsi yazarsa çok iyi olur ancak öyle bir imkanımız yoksa 3 isim yazması yeterli. o zaman bu kadar sayıda aynı oy çıkacağını kestiremedim:(

1.sayfayı inceleyin. 5 isimlik yaptım. üst satırdan başlayarak sıralama yapar.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ediyorum. iyi geceler iyi çalışmalar...

Rica ederim. Acaba değerlendirme yaparken "x" harfini neye göre, nasıl veriyorsunuz?

Geri