• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

En Büyük Değerleri Sıralamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Merhaba,

A sütununda 1'den başlamak üzere sayılar mevcut. 1'den başlayıp 15'e kadar sonra tekrar 1'den balayıp 22'ye kadar diye tekrar edip giden bir sütunum mevcut. Bu sütundaki 15,22 diye giden en büyük değerleri arka arkaya B sütununa sıralamak istiyorum.
Teşekkür ederim.

http://s3.dosya.tc/server30/dYKWmu/_rnek.xlsx.html

Merhaba,

Aşağıdaki dizi formülü deneyiniz.

Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basıp terk ediniz.

Kod:
=EĞERHATA(MAK(DOLAYLI("A"&KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000=1;SATIR($A$1:$A$1000));SATIRSAY(B$1:B1))&":A"&EĞERHATA(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000=1;SATIR($A$1:$A$1000));SATIRSAY(B$1:B2));65536)-1));"")

Merhaba;
Alternatif:
Sayfanın Kod bölümüne;

Sub yazz()
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
sat = 1
Sheets("Sayfa1").Range("b1:b65536").ClearContents
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("Sayfa1")
For i = 1 To s1.Range("A65536").End(xlUp).Row
If s1.Cells(i, 1) > s1.Cells(i + 1, 1) Then
s1.Cells(sat, 2) = s1.Cells(i, 1)
sat = sat + 1
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem TAMAM.", vbInformation
End Sub

Kodlarını ekleyin ve bir butona bağlayarak çalıştırın.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Merhaba,

Aşağıdaki dizi formülü deneyiniz.

Formülü hücreye yazdıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basıp terk ediniz.

Kod:
=EĞERHATA(MAK(DOLAYLI("A"&KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000=1;SATIR($A$1:$A$1000));SATIRSAY(B$1:B1))&":A"&EĞERHATA(KÜÇÜK(EĞER($A$1:$A$1000=1;SATIR($A$1:$A$1000));SATIRSAY(B$1:B2));65536)-1));"")

Çok teşekkür ederim Korhan Bey. Bende formülü bulmak için Büyük, Küçük, Kaçıncı, Rank vb. ne varsa iyice karıştırdım ama birşey çıkartamadım. Ellerinize sağlık tam aradığım formül. Ayrıca muygun alternatif kod içinde teşekkür ederim.

Geri