• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Emekli sandığı numarasına göre verileri düzenlemek.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan unur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

unur

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2000 Türkçe
Ev:Excel xp Türkçe
Arkadaşlar örnekte gönderdiğim dosyada;
Sayfa1'e Sayfa2 de dağınık bulunan verileri formül yolu ile çekmek istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dağınık verilen bilgiler devamlı değişkenlik gösteriyor mu?

Dağınıklık devamlı aynı seyiirdeyse DÜŞEYARA() dormülünü kullanabilirsiniz.

Mahir hocam, Dağınıklık aynı seyirde olmadığı ve değişkenlik gösterdiği için 2 ay önce yaptığım düşeyara formülleri işimi zora soktu.Onun için başka bir yöntem arıyorum. Sütundaki em san numaraları ve ilk satırdaki Adı soayadı sınıf ünvan işe baş.tarihlerine vb. bakarak nasıl bir formül yaparız.Teşekkürler.

Güncellemek için.

Sn. unur
Dosyanızdan birşey anlamadım. Acaba biraz açıklayabilir misiniz. Dağınıklık derken neyi kastediyorsunuz?

Erdal Bey Sayfa2 de lüzumlu lüzümsüz bir sürü bilgi var. Sayfa1 de ise bana lazım olan bilgileri sıraladım. Emekli sandığı numarasını yazdığım zaman otomatik olarak diğer bilgilerin sayfa1'e yerleştirmek istiyorum.Teşekkürler.

Sn. unur
Dosyanızdan anladığım kadarıyla Düşeyara ile yapılır. Ama evvelki mesajınızda düşeyara ile probleminizi tam olarak çözemediğinizi söylemişsiniz!?

Düşeyara ile yaptığımda ve sayfa2 de örn:işe giriş tarihi p den herhangi bir hücreye kaydığında otomatikmen formül yanlış sonuç veriyor. Onun için düşeyara dışında bir çözüm arıyorum.

Merhabalar
Tablonuza isim tanımlaması yaparak bahsettiğiniz sıkıntıyı aşabilirsiniz. Ben örnek olarak sayfa 2'deki gri hücreye "ad" ismini verdim ve sayfa 1'deki yeşil hücreye düşeyara formülünü yazdım ve sayfa 1'deki B sütununa veri doğrulaması uyguladım. Artık hücreleriniz nereye kayarsa kaysın hata almayacaksınız. Siz gerisini halledersiniz. Eğer yapamazsanız yine yardımcı olmaya çalışırım. Saygı ve selam ile...

Ekli dosyalar

Erdal Bey ilginize çok teşekkürler ederim.
Peki şöyle bir şey olabilirmi?
Sayfa1' in ilk satırındaki bilgiler ile Sayfa2'deki ilk satırdaki bilgileri karşılaştırıp; Sayfa1 deki ilk satırda bulunan başlıklar haricindekileri sayfa2 den sutun olarak silecek bir kod yazılabilirmi?
Çok Teşekkürler.

Kod bilgim sınırlı olduğu için birşey diyemiyorum ama yapılabilir gibi duruyor. Sorunuzu toparlayıp Makro bölümünde yeni konu açıp sorarsanız zannedersem yardımcı olacak birileri çıkar.

Geri