• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ekteki dosyada secmeli aktarımda hata var..yardım..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan smile80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXcell-2007-Turkce
merhaba arkadaşlar.. ektedi dosyada görüleceği gibi AKTAR Butonuna bastığımda E-OKUL DEVAMSIZLIK Sayfasındaki ögrenci devamsızlık adedi ile devamsızk tarihini GENEL LISTEDEKİ ögrencinin ilgili sutununa arayarak bulup yapıştırmasını istiyorum... yardımcı olumusunuz... şu anki durumda yukarıdan aşağıya karşılaştırma yapmadan aktarıyor...

detaylı açıklama ektedi dosyada mevcut..
teşekkürler

Ekli dosyalar

ekteki dosyada secmeli aktarımda hata var..

Arkadaslar.. tüm makrolar çalışıyor sadece bahsettiğim aktarım esnasında karşılaştırma yapacağı öğrenci numaralarını dikkate almıyor " AKTAR" butonu... yardımcı olurmusunuz...

Arkadaslar.. tüm makrolar çalışıyor sadece bahsettiğim aktarım esnasında karşılaştırma yapacağı öğrenci numaralarını dikkate almıyor " AKTAR" butonu... yardımcı olurmusunuz...

Sorunuza daha önce ben cevap vermiştim. Aynı konu başlı altında sorsaydınız bir çözüm sunardık.

Kod:
aranan2 = Sheets("E-OKUL DEVAMSIZLIK").Cells(i, 2).Value

yukarıdaki kodun yerine aşağıdeki kad ile değiştiriniz.

Kod:
aranan2 = Sheets("GENEL LİSTE").Cells(i, 2).Value

sayfa isimleri değişecek sadece

Secmeli aktarımda hata..

Hocam..kusura bakmayın eski yere açmaığım için.. Ben acele ettiğim icin buraya açmıştım. Yukarıda bahsettiğiniz kodu ilave ettim ama malesef aktarım yapmadı.. Dosyayı tekrar ekledim bakarmısınız...

Ekli dosyalar

Hocam..kusura bakmayın eski yere açmaığım için.. Ben acele ettiğim icin buraya açmıştım. Yukarıda bahsettiğiniz kodu ilave ettim ama malesef aktarım yapmadı.. Dosyayı tekrar ekledim bakarmısınız...

E vet küçük bir eksiklik olmuş kırmız yeri düzelttim bu kodu deremisiniz.

Kod:
Sub AKTAR()
For r = 2 To Worksheets("E-OKUL DEVAMSIZLIK").Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
aranan1 = Sheets("E-OKUL DEVAMSIZLIK").Cells(r, 2).Value
If Sheets("E-OKUL DEVAMSIZLIK").Cells(r, 2).Value <> "" Then
For i = [COLOR=red]2[/COLOR] To Worksheets("E-OKUL DEVAMSIZLIK").Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
aranan2 = Sheets("GENEL LİSTE").Cells(i, 2).Value
If aranan2 = aranan1 Then
Sheets("GENEL LİSTE").Cells(i, 5).Value = Sheets("E-OKUL DEVAMSIZLIK").Cells(r, 7).Value
Sheets("GENEL LİSTE").Cells(i, 6).Value = Sheets("E-OKUL DEVAMSIZLIK").Cells(r, 6).Value
End If
Next i
End If
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Hocam bir de aklımdayken soyliyeyim...öğrenci sayısı yaklaşık 1500 kişi var.. Bu sabah gönderim yaptığım 85 kişiye yanlış mesaj gitti o yuzden acele etmiştim.

Hocam malesef ne aktarım yapıyor... Nede mesaj oluşturuyor.. şimdi hiç biri çalışmıyor..:))

Hocam malesef ne aktarım yapıyor... Nede mesaj oluşturuyor.. şimdi hiç biri çalışmıyor..:))

Anlaşılan dosyayı göndereceğiz herhalde

benim istediğim göndermiş olduğum kodları kendi kodlarınızla bire bir karşılaştırmanızdı hepsi 12 satırdı ancak ozaman bir şeyler öğrene bilirsiniz.

ekli dosyanızı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Ekteki dosya aktarımında hata..

Hocam ellerinize sağlık güzel olmuş... Hatanın nerden kaynaklandığını ben buldum... Ben tüm arama ve aktarma işlemlerinde öğrenci numarası ile yapalım demiştim ama sizin formulde adı ve soyadı ile arama yapıp aktarıyormuş... Hata ordan kaynaklanmış... Bende burda hep isimleri değiştirip numara girerek deniyordum ama olmuyordu... Tşk ederim...

Hocam son bir ricam olsa size... Bu aktarma işini adı ve soyadı ile degilde öğrenci numarası ile yapsak olur mu.. Isimlerde bazen kayma oluyor veya bir harf eksik oluyor bu nedenle tarama yaparken bulamıyor

Geri