• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ekte gönderdiğim dosyaya bir formül yapamadım

Excel Vers. ve Dili
2010
B sütununa şu an elle yazdım rakamları.Buraya D sütununda aynı isim mesela 1 defa yazıldıysa 1 ama 4 defa yazıldıysa her birine 1 2 3 4 gibi rakam verebilecek bir formül var mı acaba ustalar.Bu iş benim işimi bayağı bir kolaylaştıracak.yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

.

B3 hücresine:

Kod:
=COUNTIF($D$3:D3;D3)

=EĞERSAY($D$3:D3;D3)

yazıp, aşağıya doğru kopyalayın.

.

Merhaba
B3 hücresine
=EĞERSAY(E$3:E3;E3)
formülünü kullanınız.

Bu formülü denedim ama bu sadece kaç tane aynı ismin olduğunu gösteriyor.Örnek :Aysun Ediş ten 4 tane var. İlk Aysun Ediş e sütun B sütununa 1 ikinci Aysun Ediş e 2 üçüncü Aysun Ediş e 3 ve böyle gidecek. Mümkünmü acaba arkadaşlar.

sizin vermiş olduğunuz formülü =EGERSAY(E3:E3;E3) denedim ama hepsine 1 rakamını veriyor.
Benim yazmış olduğum formül bu şekil değil. Formülde ilk E3 yazan yerde E ile 3 arasında $ işareti var. Birde o şekil deneyiniz.

tamam arkadaşlar denedim şimdi oldu ama rakamları tersten veriyor.Olsun beyninize sağlık.teşekkürler.

Tersten veriyor derken anlamadım. Eklemiş olduğunuz dosyada el ile yazdığınız yerleri, formül aynen yazmıyor mu?

B sütununa şu an elle yazdım rakamları.Buraya D sütununda aynı isim mesela 1 defa yazıldıysa 1 ama 4 defa yazıldıysa her birine 1 2 3 4 gibi rakam verebilecek bir formül var mı acaba ustalar.Bu iş benim işimi bayağı bir kolaylaştıracak.yardımcı olursanız sevinirim.

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Geri