• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ekstre Düzenleme

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Merhaba

Forumdan incelemem sonucunda güzel bir ekstre takip dosyası buldum ancak makroyu çalıştırmadan önce sayfa 1 'de bir kaç düzenleme gerekiyor.Bu konuda yardım rica ediyorum.

problemler:

1.sayfa1'de G sütununda Bankadan alınan ekstrenin rakamları mevcut ancak bunlar metin karakterinde.öncelikle bunlar makro ile sayı karakterine çevrilemezmi?

2.Yine sayfa 1 G kolonunda rakamların bazıları negatif yani eksi.Bunların hepsi artı olabilirmi? çünkü BAŞLA Butonuna bastığımda eksileri dikkate almıyor.

3.sayfa 1'de N ve O sütunlarında (Giriş-Çıkış) rakamlar var.Ben hepsinin N sütununda olmasını istiyorum.Çünkü makro G ve N kolonlarını dikkate alıyor.

Çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba

Forumdan incelemem sonucunda güzel bir ekstre takip dosyası buldum ancak makroyu çalıştırmadan önce sayfa 1 'de bir kaç düzenleme gerekiyor.Bu konuda yardım rica ediyorum.

problemler:

1.sayfa1'de G sütununda Bankadan alınan ekstrenin rakamları mevcut ancak bunlar metin karakterinde.öncelikle bunlar makro ile sayı karakterine çevrilemezmi?

2.Yine sayfa 1 G kolonunda rakamların bazıları negatif yani eksi.Bunların hepsi artı olabilirmi? çünkü BAŞLA Butonuna bastığımda eksileri dikkate almıyor.

3.sayfa 1'de N ve O sütunlarında (Giriş-Çıkış) rakamlar var.Ben hepsinin N sütununda olmasını istiyorum.Çünkü makro G ve N kolonlarını dikkate alıyor.

Çok teşekkürler

bu kodu denermisiniz kırmızı olanları ekledim.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
son = [A450].End(3).Row
For i = 2 To son
[COLOR=red]Cells(i, 7).Value = Cells(i, 7).Value * 1
If Cells(i, 7).Value < 0 Then
Cells(i, 7).Value = Cells(i, 7).Value - (Cells(i, 7).Value * 2)
End If
If Cells(i, 15).Value > 0 Then
Cells(i, 14).Value = Cells(i, 15).Value
Cells(i, 15).Value = ""
End If[/COLOR]
For m = 2 To son
If Cells(i, 6).Value = Cells(m, 15).Value And Cells(i, 7).Value = Cells(m, 14).Value Then
Range("A" & i & ":H" & i).Cut Sayfa2.Range("A" & Sayfa2.[A450].End(3).Row + 1)
Range("J" & m & ":Q" & m).Cut Sayfa2.Range("J" & Sayfa2.[J450].End(3).Row + 1)
End If
Next
Next
MsgBox ("İşlem Tamam.....LUTFEN EKSTRE KARŞILAŞTIRMA SAYFASINA BAKINIZ....İYİ GÜNLER")
End Sub

hocam elinize sağlık ancak olmadı.Normalde bahsettiğim düzenlemeleri el ile yapıp makroyu çalıştırdığımda banka ekstresi ile benim ekstrem birebir tutuyor (yani sayfa tertemiz oluyor ve hepsi siliniyor) ama burada öyle olmadı.Her iki taraftada veriler kaldı.

şimdi
If Cells(i, 6).Value = Cells(m, 15).Value And Cells(i, 7).Value = Cells(m, 14).Value Then

burada F ve O sütunu ,Gve N sütunu eşitse aktarıyor ama göndermiş olduğun dosyada bu eşitlik yok

N sütunu değil O sütununa göre kodlar çalışıyor

Private Sub CommandButton1_Click()
son = [A450].End(3).Row
For i = 2 To son
Cells(i, 7).Value = Cells(i, 7).Value * 1
If Cells(i, 7).Value < 0 Then
Cells(i, 7).Value = Cells(i, 7).Value - (Cells(i, 7).Value * 2)
End If
If Cells(i, 14).Value > 0 Then
Cells(i, 15).Value = Cells(i, 14).Value
Cells(i, 14).Value = ""
End If

For m = 2 To son
Range("A" & i & ":H" & i).Cut Sayfa2.Range("A" & Sayfa2.[A450].End(3).Row + 1)
Range("J" & m & ":Q" & m).Cut Sayfa2.Range("J" & Sayfa2.[J450].End(3).Row + 1)
End If
Next
Next
MsgBox ("İşlem Tamam.....LUTFEN EKSTRE KARŞILAŞTIRMA SAYFASINA BAKINIZ....İYİ GÜNLER")
End Sub

Halit hocam çok teşekkürler...sorunum halloldu.Elinize sağlık...

Geri