• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eksik karakter sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
herkese merhabalar..

sorunumu kısaca anlatmak isterim..elimde 70 bin satırlık bir data var ve bu datanın sadece 1 sütununda veri var..bu veriler aslında 6 sütuna yayılacak..yani elimdeki doküman aslında csv dökümanı ve tüm veriler bitişik biçimde tek sütunda duruyor..hatta örnek olarak şu satırı vereyim..

0;18541596;1;7517359;"7";"53984563,56257560"

buraya kadar her şey ok..ben ; işaretinden sonra ayırma yapmak istiyorum..ama ayırma yaparken excel "53984563,56257560" sayılarını yuvarlıyor ve "53984564" haline getiriyor..ben bu sayının üstüne tıkladığımda ise "53984563,5625756" gibi eksik bir karakter önüme çıkarıyor..anlatabildim mi yoksa tüm datayı mı istersiniz bilemiyorum ama sorun bundan ibaret..

ne dersiniz..anlatabilmiş isem var mı çözüm..teşekkürler..

abi siz dosyanızı ekleyin excelde formul veya vba yerine cok basit metni sutunlara dönüştürme şeklinde yapılabiliniz.
Dosyanıızı ekleyin 1. sıradan hangi sutuna kaç karakter geleceğini söyleyin yardımcı olmaya calısıyım.

Metni Sütunlara Dönüştürürken, Ayırıcılardan Noktalı Virgülü seçin ve İleri butonuna basın.
Sonraki sayfadan, alttaki önizlemede sorunlu olan sütunu seçin, o kısım siyah olmuş olacak, sonra da üstteki Sütun veri biçimininden Metini seçip, hedef adresi belirledikten sonra Son butonuna basın.

Merhaba

Excel'in "metni sütunlara dönüştür" butonu ile yapabilirsiniz ancak, söylediğiniz son kısmı "genel" veri tipinde ayırırsanız, excel bir haneyi silecektir. Bunun sebebi sayısal olarak 15 hane göstermesidir. Kayıp istemiyorsanız, metni sütünlara dönüştürürken "genel" olan veri tipini o kısım için "metin" seçin.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
TEŞEKKÜR EDERİM..

ekte 3 satırlık bir örnek var..bunları excel de ayırabilir miyiz..bunları 70 bin satıra uyarlayacağım çözer çözmez..

teşekkürler şimdiden..

Ekli dosyalar

pardon..ben geriden gelmişim galiba..2 cevap gelmiş..deneyeyim hemen..

teşekkür ederim..text olarak çevirince düzeldi..yaw çok kolaymış ama bilmeyince..

sayenizde bir şey daha öğrendim..herkese çok teşekkürler..

ooo..talebeyim dostum..benim gibi excel cahili bir adama bundan iyisi herhalde yapılamazdı..eyvvv..süpersin valla..

Sn. talebeyim, Sabit genişlikli yapmışsınız, o şekilde Sn. mongollica'nın işine yaramaz. Zaten sorunu çözmüş...

Estagfirullah ya ne cahiliyeti kesinlikle yaparken böyle bir amacım yoktu, Zaten murat bey step step anlatmış bilene...

ne olursa olsun..çok teşekkür ederim..herkese kolaylıklar..

Geri