• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ekranda gözükmeyen sayfaları görmek

Excel Vers. ve Dili
excell 2003
Merhaba,

Excel sayfaları ekranda sadece belirli sayıda gözükmekte, çoklu sayfalı dosyalarda sağa kaydırıp sayfayı bulmanın (mesela iki kat şeklinde gözükmek gibi) bir yolu var mıdır?

Teşekkürler

Merhaba.
Fikrimi söyleyeyim; bildiğim kadarıyla istediğiniz mümkün değil ancak;
-- alt tarafta, sayfa isimlerinin bulunduğu kısmın solundaki alana fareyle sağ tıklarsanız sayfa ismlerinin listesi görüntülenir, oradan fareyle seçtiğiniz sayfaya gidebilirsiniz.
-- ANA SAYFA'ya bir sayfa listesi (her birine ilgili sayfaya KÖPRÜ oluşturup, dier sayfalara da tercihen aynı yere bir ANASAYFA düğmesi ekleyerek, sayfalar arasında gezinebilirsiniz.
-- Hem ana sayfaya hem de diğer sayfalarda bir COMBOBOX'a sayfa isimleri listelenip, listeden seçildikten sonra bir düğme ile seçilen sayfaya geçilebilir.
-- Hem ana sayfaya hem de diğer sayfalarda bir hücreye uygulanan veri dorulama listesine sayfa isimlerinin listesi eklenip, listeden seçerek otomatik olarak seçilen sayfaya gitmenizi sağlayacak makro oluşturulabilir.
Aklıma gelenlen bunlar.

Sayın Baran,

Cevap verme nezaketi gösterdiğiniz için teşekkür ederim lakin söylediklerinizi yapabilecek bilgim yok.Örnek bir dosyanız var mıdır?Ben kurcalayarak işime yarar şekle sokmaya çalışayım.

Seçeneklerden makrolu olan bir tanesi için ekteki belgeye bir göz atın isterseniz.

Önceki cevabımda ilk -- satırındaki işlemi yapabilmek için bilgiye ihtiyaç yokki.

Ekli dosyalar

Ben ilk satır için söylediğinizi yapmaya çalıştım ama ekteki görüntüdeki liste açıldı ve orada sayfa isimleri yoktu.

Sanırım bir şey eksik bence bu bilgi:)

Ekli dosyalar

Sayfa isimlerinin solunda sağ ve sola küçük ok tuşları var o alana sağ tıklayacaksınız, siz HAZIR ibaresinin bulunduğu durum çubuğuna sağ tıklamışsınız.

Geri