• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eklenen düğme yeri hakkında

Excel Vers. ve Dili
2007 ve 2010
merhaba çok baist bir makro oluşturdum.
Sub Makro11()
'
' Makro11 Makro
'

'
Rows("1:5000").Select
Selection.RowHeight = 30
End Sub
oluştrulan bu makroyuda bir düğmeyle çalıştırıyorum.Makro çalışınca düğme bulunduğum satırdan taaaa birinci satıra kayıyor.bende 2251 vb. satırda işlem yapıyorum. Düğmeyi çalıştırınca yerinde kalmasını ve satırlar arası geezerken de yerinde kalmasını sağlayan komutlar nedir?

Şu şekilde deneyin:
Kod:
Sub Makro11()
'
' Makro11 Makro
'

'
a = ActiveCell.Row
b = ActiveCell.Column
Selection.RowHeight = 30
Cells(a, b).Select
End Sub
Bu kodlar düğmeye basmadan önce seçili olan hücreye gitmenizi sağlar.

düğme özelliklerinde yer alan "hücreler ile taşı/boyutlandır" seçeneklerine göz attınız mı ?

Ben seçili hücreyle ilgili bilgi vermiştim ama siz düğmeye ulaşmak istiyorsunuz galiba. ilgili sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodları yapıştırırsanız, düğme bulunzuğu sütun hizasında seçili hücreyi takip eder. Tabi düğme adını kodda doğru belirtmeniz gerekiyor. Benim denediğim dosayada düğme adı düğme 1 olduğundan kodu da button 1 olarak düzenlemiştim:

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
ActiveSheet.Shapes("button 1").Top = ActiveCell.Offset(0, 0).Rows.Top

End Sub

Ya da makroyu şu şekilde değiştirebilirsiniz:
Kod:
Sub Makro11()
'
' Makro11 Makro
'

'
a = ActiveCell.Row
b = ActiveCell.Column
Selection.RowHeight = 30
Cells(a, b).Select
ActiveSheet.Shapes("button 1").Top = ActiveCell.Offset(0, 0).Rows.Top
End Sub

merhaba çok baist bir makro oluşturdum.
Sub Makro11()
'
' Makro11 Makro
'

'
Selection.RowHeight = 30
End Sub
oluştrulan bu makroyuda bir düğmeyle çalıştırıyorum.Makro çalışınca düğme bulunduğum satırdan taaaa birinci satıra kayıyor.bende 2251 vb. satırda işlem yapıyorum. Düğmeyi çalıştırınca yerinde kalmasını ve satırlar arası geezerken de yerinde kalmasını sağlayan komutlar nedir?

Bu tip makrolarınızı PERSONEL makro olarak kaydederseniz belirleyeceğiniz bir icon ile hızlı erişim çubuğunuzda gösterebilirsiniz. Bu şekilde ileri al, geri al, kaydet gibi iconların yanında durur, işlem yapacağınızda makroyu burdan çalıştırabilirsiniz. Makroyu çalıştırmak için sayfada buton aramazsınız.

Kolay Gelsin

düğme

arkadaşlar denedim farklı birşeyler var mı araştırdım.
Ama olmadı

Selim Bey, ben boş bir sayfada bir düğme oluşturdum ve yukarda vermiş olduğum kodları ayrı ayrı denedim ve hepsinde de istediğim sonucu aldım. ilk kodlarla imleç en son seçili hücreye gitti; ikinci kodla imleç en son hücreye giderken düğme de imleci takip etti, düğmeden bağımsız olarak da sayfada imleç hangi satırdaysa düğme de o satıra gitti, son kodla yine imleç son hücreye gitti, düğme de imleci takip etti.

Eğer sizde olmuyorsa özel mesajla belirttiğim gibi örnek dosyanızı ekleyin inceleyelim.

düğme yeri hakkında düzeltme

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için tek tek teşekkür edrim sizlere. ben talebimi yanlış aktarmışım sizlere düzeltip yeniden yazıyorum. sadece kırmızı kelimelir yerine yeşil kelimer olacak...... :)

oluştrulan bu makroyuda bir düğmeyle çalıştırıyorum.Makro çalışınca düğme bulunduğum satırdan taaaa birinci satıra kayıyor.bende 2251 vb. satırda işlem yapıyorum. Düğmeyi çalıştırınca yerinde kalmasını kaymasını ve satırlar arası geezerken de yerinde kalmasını kaymasını sağlayan komutlar nedir?

Örnek dosyanızda herhangi bir düğme göremedim.

Örnek dosyanızın kod bölümünde şifre olduğundan nasıl bir kod olduğunu ve ne yaptığını da göremedim.

Makrolar bölümünde dosyanızda herhangi bir makro görünmemektedir.

Ekteki dosyada daha önce vermiş olduğum tüm makrolar ayrı sayfalarda örneklenmiştir.

Ekli dosyalar

Geri