• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ek mesai ve eksi mesai hesabı

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
lütfen yardı edin benim sıkıntım excelde formlar üzerinden proğram yapmaya çalışıyorum ama bazı kodları bilmiyorum örğ.kayıt formunda değiştir butonuna atadığım makro da veriyi başka satırda yazıyo birde personel işlemleri formunda verileri ayrı ayrı yere yazdırmak istiyorum ek mesai ve eksi mesai değer olarak bir ama saat üzerinden işlem yapmam lazım mesela ek mesai 1 olduğunda mesai saati 5 lira olsun lütfen bu konularda bana yardımcı olun ilginize şimdiden teşekkürler bilgi paylaşılınca güzeldir kullanıcı ADMİN şifre 123456

Ekli dosyalar

Öncelikle userform üzerine eklediğiniz saati bence kaldırın. Bu şekilde sonsuz döngü olarak çalışan bir kod, bilgisayarınızın işlemcisini çok yoracaktır. Ayrıca dosyanızda kasmalara neden olacağı gibi hatalarada neden olabilir. Mutlaka saat kullanmak istiyorsanız, statusbar, web browser, flash object yada timer nesnelerini içeren uygulamaları tercih edin. Bu konuda aşağıdaki linkte çok sayıda örneğe ulaşabilirsiniz.

Saat ve Timer Uygulamaları

Sorularınıza gelince;

Kod:
Cells(ActiveCell.Row, "a") = TextBox1.Text
.
.

Yukarıdaki yerine aşağıdaki gibi bir mantık kullanın.

Kod:
[COLOR=red][B]satirno=listbox1.listindex+2[/B][/COLOR]
Cells([B][COLOR=red]satirno[/COLOR][/B], "a") = TextBox1.Text
.
.

Diğer sorunuzu anlayamadım. Bunu bir örnekle açıklarmısınız.

Selam

Hocam dosya üzerinde gösterimisiniz bir tane yapın diğerlerini ben düzenlerim

Yukarıda verdiğim uygulama, "personel kayıt" userforumdaki "değiştir" butonuna yapılmıştır.

Ekli dosyalar

selam

hovam dosyayı açtığımda hata veriyo ben dosyayı tekra gönderdim bir bakarsanız sevinirim birer tane uygulama yapın ben ona göre diğer verileri girerim hocam biliyorum size yük olyorum ama benim için önemli rehberimin siz olması ayrıca gurur kullanıcı SÜLEYMAN şifre 36405053 HOCAM LÜTFEN YARDIM EDİN

Ekli dosyalar

Nasıl bir hata veriyor. Ben sadece kolaylık olması açısından saat, exceli gizleme gibi bazı özelliklerini iptal etmiştim. Siz tekrar devreye alabilirsiniz.

Geri