• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğitime katılacak personelin eşit şekilde dağıtımı makro yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2016 Office ve Türkçe
Merhabalar iyi çalışmalar dilerim . ekte eklediğim dosya içeriğinde bulunan personelin eşit şekilde dağıtım yapmak suretii le belirlenen gün kadar sürede dağıtım yapılacaqk makro yazılması konusunda yardımlarını bekliyorum saygılarımı sunarım

Ekli dosyalar

Tam anlaşılmıyor ama tahmin üzerine bir şeyler yaptım.

Makro değil formül ile çalışmaktadır.

Sağdaki sayılar otuz güne mümkün olduğunca eşit dağıtılıyor durumda.
Umarım istediğiniz böyle bir şeydir.

Son olarak istediğiniz gerçekleşmiş ise;
-gönderdiğim bu cevap mesajından alıntı yapıp,​
-mesaj başlığı kısmına "ÇÖZÜLDÜ" diyerek,​
-son bir mesaj yazınız
-ve sayfanın üst ortalarında, "Konu Araçları" başlığındaki "Konuyu Kapat" kısmını kullanarak​
konunun kilitlenmesini sağlayınız.

İyi günler dilerim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Ben de bir tane kod ile hazırladım.
Sub Dağıt()
Application.ScreenUpdating = False
For i = 11 To 47
5
a = 3
Do Until WorksheetFunction.Sum(Range("C" & i & ":AF" & i)) = Cells(i, "AH")
If a = 33 Then GoTo 5
If Cells(i, a) = "x" Then GoTo 10
Cells(i, a) = Cells(i, a) + 1
10
a = a + 1
Loop
Next
End Sub

Sayın Ömer.baran ilginize çok teşekkür ederim . harika olmuş. ancak günlere denk gelen alt toplamlara bakarsanız ilk tarihte 52 ile başlıyor sona doğru eğitime katılacak personel sayısıda 18 e kadar düşüyor acaba ortalama her güne aynı sayıda personel gelecek şekilde mesela toplam 955 kişi eğitime girecek 30 günde eğitim tamamlanacagına göre günde 32 personelin eğitim almasını sağlamak için ne yapabiliriz yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Hocam "X" işareti dışında eşit ve rastgele olacak şekilde dağılım yaptım. Eğer "x" işareti önemli ise ona göre düşünüp kod yazmak gerekir.
Dosyayı inceleyiniz.

Son düzenleme:
Hocam görev almasını istemediğiniz birimin gününe "x" işareti koyarak, o gün için o birime görev verilmemesini sağlıyor. Dosyayı inceleyiniz.

Son düzenleme:
Konu "10" Numara Çözüldu.

Hocam Ellerinize sağlık gerçekten harika olmuş ne kadar işimize yaradığını tahmin edemezsınız tek tek birim birim planlama için uğrasıyorduk, Allah Razı olsun sizden işimizi çok kolaylaştırdınız.

Hocam Ellerinize sağlık gerçekten harika olmuş ne kadar işimize yaradığını tahmin edemezsınız tek tek birim birim planlama için uğrasıyorduk, Allah Razı olsun sizden işimizi çok kolaylaştırdınız.

Rica ederim Hocam. Sizden de Allah razı olsun. İyi çalışmalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri