• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğersay

Excel Vers. ve Dili
2016&2019&2021 TR
12 sayfadan oluşan bi listede yer alan isimlerin RAPOR sayfasında kaçar kez yinelendiklerini bulmak istiyorum. formülü tek sayfa için uyguladım ancak birden fazla sayfa için kolay bi yol varmı varmı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

RAPOR isimli sayfanızda boş bir sütuna (mesela K) sayfa isimlerinizi (ayları) alt alta yazın ve bu alana isim tanımlaması yapın. İsim olarak "Sayfalar" yazın.

Daha sonra C2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI(""&[COLOR=red]S[/COLOR][COLOR=red]ayfalar[/COLOR]&"!$C$10:$C$65536");$B2))

Sayın tukayf ben yapamadım eki olmuş haliyle banada gönderir misiniz?

mrb

hocam ben başka dosya da yapmıştım. bu dosya ya da uyguladım. sorun çıkarsa gene yardımcı olmaya çalışayım.

Ekli dosyalar

Korhan hocam. yukarıdaki formül 2010'da başvuru hatası veriyor neden kaynaklanıyor acaba?

Merhaba,

Normalde formülün 2010 versiyonda da çalışması gerekir. Ad tanımlaması yaptığınız sütunu kontrol edin.

sayın Korhan hocam aynı dosyayı 2003-2007 yüklü olan pc'de açtığımda hiç bir sorun yok. ancak 2010 yüklü olan pc de açtığımda hata veriyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Dediğim gibi ad tanımlamasındaki en son BOŞ satırdan kaynaklanıyor. Ad tanımlamanızı dolu hücreleri kapsayacak şekilde düzenleyip deneyin.

çok teşekkür ederim hocam. sorun çözüldü ancak 2003-2007 de çalışan formül 2010'da neden çalışmadı merak ettim.

Ben dosyanızı 2003 versiyonda da çalıştıramadım. Sizde çalışması ilginç olmuş. Formül boş sayfa adını bulamadığı için başvuru hatası veriyor. 2003 versiyonda sizde nasıl çalıştı anlamadım.

hocam yaklaşık 8 aydır bu dosyayı 2003 ve 2007 de kullanıyorduk hiç bir sorun yoktu. yakın zamanda pc'lerin hepsi 2010'a geçince formül hata vermeye başladı. bende 2010'da çalışmamasını anlayamamıştım :). neyse artık sorun çözüldü tekrar teşekkürler hocam.

Merhaba,

Esasında sayfa adları tek tek dizi ile formülün içinede yazılabilir fakat sayfa sayısı fazla olduğu durumlarda Korhan bey'in önerdiği gibi hücreden alınması daha mantıklı olur. Aksi durumda formülü gereksiz uzatmış oluruz.

Buna ek olarak sayfa adları formüle ilave edilebilecek gibi bilindik adlarsa ( tarih gibi ) formülü aşağıdaki mantıkla, adları hücreden almadan da kurgulayabilirsiniz.

#5. mesajda eklediğiniz dosyaya göre;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(EĞERSAY(DOLAYLI(""&METNEÇEVİR(("1."&SATIR($A$1
 :$A$12)+0);"aaaa")&"!$C$10:$C$65536");B2))

Bu yapı ile sayfa adlarını hücreye yazmanıza gerek yoktur. Tabi sayfa adları yılın tüm aylarını kapsamalıdır.

Bilgi amaçlı paylaşmak istedim.

Geri