• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğersay ve Topla Çarpım Hk.

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkçe
Arkadaşlar selam,

Detaylı verilerin olduğu bir excel sayfasında D sütununda "Kart, Gol" gibi veriler bulunuyor. G sütununda ise "Won ve Lost" olarak sonuç girilmiş durumda. Bu iki veriyi hesaplayamadım bir türlü yardımcı olabilir misiniz

Örneğin, D sütunundaki Kart olan verileri alarak G sütununda da bunların karşısında Won olanları saymak istiyorum. Eğersay ve topla çarpım ile denedim hata aldım yapamadım.

Yardımcı olabilir misiniz

Merhaba.
Aşağıdaki şekilde denediniz mi acaba?
Aşağıdaki formülde olduğu gibi tüm sütun yerine $D$2:$D$100 ve $G$2:$G$100 gibi veri içeren dolu satır sayısına göre alan daraltmanızda yarar var, tüm sütunda arama yaparsanız formüllerinizin hesaplanması yavaşlayacaktır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(([B][COLOR="red"]$D:$D[/COLOR][/B]="Kart")*($G:$G="Won"))

p9vZVo.png

hata veriyor olmadı

Bence; örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada paylaşın ki kesin ve net çözüm önerisinde bulunabilelim, afaki soruya verilen cevapta sorun çıkması şaşırtıcı değil.

Merhaba.
-- N18 deki formülde *(G1:G120) kısmının olmaması lazım.
-- Önce N19 seçiliyken FORMÜLLER menüsündeki FORMÜLLERİ DEĞERLENDİR düğmesine tıkladığımda TOPLA.ÇARPIM kısmı için AYNEN AD? hatası gösterdi (nedenini bilemiyorum).
-- Sonra, N19 hücresi seçiliyken formül çubuğuna fareyle tıklayarak formül metnine ulaştım ve sadece ENTER ile hücreden çıktım, formül çalışıyor (sizde neden çalışmadığını anlayamadım, bir de siz bu şekilde deneyin isterseniz).
-- Ayrıca TOPLA.ÇARPIM yerine N19 hücresinedeki formülü, =ÇOKEĞERSAY(D2:D406; "Kart";G2:G406; "Won") şeklinde değiştirerek de sonuç alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Merhaba.

Ekli belgeyi inceleyiniz. (Sağ tarafta MAVİ ton ile renklendirdiğim alan var)

Belge B U R A D A .

Geri