• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğersay ile Dolaylı veri saymak

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,
Eğersay ve Dolaylı formüleri ile veri saymak istiyorum.

AJ sütununda hücre adresleri ve bu adreslerin gösterdiği hücrelerde veriler var.

Dosya çok ağırlaştı. Bunun için Topla.Çarpım formülünden kurtulmak istiyorum.

Dizi formülü de dosyada hafiflemeye neden olmayacak.

Yardımcı ve dizi formülü kullanılmaksızın dosyadaki tablonun doldurulması mümkün müdür?

Ekli dosyalar

Sizin kullandığınız formül neydi?

Merhaba Korhan Bey,
Ben Topla. Çarpım formülü ile sonuca ulaşıyorum. Ancak Topla.Çarpım formülü ile 350 satırlık veriyi tarıyorum. Bu verilerden 30 tanesini işimi görüyor. Örneğin AF sütununda 35 yerde "A" yazdığını varsayarsak ;
=TOPLA.ÇARPIM(--(AF3:AF350="A")*(AG3:AG350="G"))+TOPLA.ÇARPIM(--(AF3:AF350="A")*(AH3:AG350="H")) formülü işimi görüyor. Ancak dosyayı yavaşlatıyor.

Hücrenin yerleri sabit olduğu için böyle sabit adresler ile sonuca ulaşmayı denedim.

ÇOKETOPLA ya da ÇOKEĞERSAY fonksiyonlarını deneyebilirsiniz.

ÇOKEĞERSAY ile TOPLA.ÇARPIM ile hız açısından, dosyayı kasma açısından bir fark var mıdır?

Normalde 350 satır için TOPLA.ÇARPIM fonksiyonu kasma yapmaz. Ama yapıyor dediğinize göre dosyanız epey yüklü bir dosya olmalı.

Yeni çıkan fonksiyonlar eskilere nazaran daha performanslı çalışmaktadır.

Merhabalar,
Muhammet Bey,
İlk önce kriterlerimizi arayacağımız hücre aralıklarını dinamik ad tanımlayarak formülü dener misiniz?
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(S(alan1="A");S(alan2="G"))+TOPLA.ÇARPIM(S(alan1="A");S(alan3="H"))

Bir nebze hızlandıracaktır. Sonuç istediğiniz gibi mi olur orasını bilemem.

Geri