• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞERSAY formülü ile ilgili yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
2013
=EĞERSAY(H3:H28;"4") formülünü kullandım satırlarda 4 olanları sayıyor ancak "4" ile birlikte "3" veya baska bir rakam olanları da toplasın istiyorum ama yapamadım
Örnek H3 ile H28 arasında 1,2,3,4 rakamları var bunların bir kaçını seçmeli birlikte saymasını istiyorum saygılar.

=EĞERSAY(H3:H28;"4") formülünü kullandım satırlarda 4 olanları sayıyor ancak "4" ile birlikte "3" veya baska bir rakam olanları da toplasın istiyorum ama yapamadım
Örnek H3 ile H28 arasında 1,2,3,4 rakamları var bunların bir kaçını seçmeli birlikte saymasını istiyorum saygılar.
Merhaba,

Sayımları kendi arasında toplayacak mı?
Sonucu nasıl görmek istiyorsunuz?

Sayıları toplamayacak sayacak yani yukardan aşşağı 1, 2, 3, 4, sayları var bunlardan kaç tane varsa sayımasını istiyorum tek olarak yapabiliyorum ama hem 4 hemde 3 olanları say diye bir formul yazamadım
1
1
2
3
4
3
4
2
1
4
3
sonuç 9 olması lazım gelen formul sonucun dokuz olduğu da şöyle ki yukardan aşşağı 11 satır var bu 11 satırdan 4 olanlar hariç toplamasını istiyorum saygılar,

Merhaba,

Sanki 8 olacak gibi!

Kod:
=EĞERSAY(A1:A11;"<>4")

hocam deniyorum olmuyor ben en iyisimi dosyayı atıyorum küçük not kulakçıklarıyla birazan atıyorum saygılar

Merhaba Sayın dragonflyvtr!!! Şayet doğru anladı isem H29 Hücresine =TOPLA.ÇARPIM(--(H3:H28<>"4")) formülünü H34 için ise =TOPLA.ÇARPIM(--(H3:H28<>"3"))-H29 formülünü uygulamanızı tavsiye ederim saygılar!!!
Not:Rakamlar METİN olarak biçimlendirildiğinden EĞERSAY formülü doğru netice vermiyor olabilir.

Son düzenleme:
merhaba sutun içerisinde 1 den 12 ye kadar sayılar var. bu sayıları sayılması fakat farklı renkte olanların sayılmammasını istiyorum

Merhaba Sayın meroğlu !!! sorunuzu yeni bir konu başlığı ile sormanızı ve örnek bir dosya ile destekleyip dosya içerisinde de sorununuzu anlatan kısa bir izahat yapmanızı öneririm,bu tarz bir yaklaşım cevap alma şansınızı artıracaktır.
10 no'lu mesajınızdan anladığım EĞERSAY fonksiyonunu çağrıştırıyor.adı geçen fonksiyon işinizi görür diye düşünüyorum.tabi uzman arkadaşların farklı yaklaşımları olacaktır muhakkak.çünkü sorunuzda iki kısım var.saygılar!!!

Geri