• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer'li TOPLA.ÇARPIM

serkans

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office LTSC Pro Plus 21 64 Bit
Merhabalar,

ekteki dosyada sarı sütunlu alanlardaki formülleri sitenizdeki örnekleri deneyerek kodlarla yazmayı denedim ama bir türlü başaramadım. kod bilgim sıfır, mantığını bildiğim kendi çalışma sayfamı yapabilirseniz buradan yola çıkarak geliştirebilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Lütfen yardım, çok zor birşey ise beklemeyeyim ve uğraşmayayım, lütfen cevap...

sarı yerlere ne yazması gerekiyor

=EĞER(M2="Ç";EĞER(L2="D";TOPLA.ÇARPIM(('Km ve Fiyatlar'!A:A='Yükleme Listesi'!O2)*('Km ve Fiyatlar'!B:B='Yükleme Listesi'!J2)*('Km ve Fiyatlar'!C:C='Yükleme Listesi'!K2)*('Km ve Fiyatlar'!E:E));TOPLA.ÇARPIM(('Km ve Fiyatlar'!A:A='Yükleme Listesi'!O2)*('Km ve Fiyatlar'!B:B='Yükleme Listesi'!J2)*('Km ve Fiyatlar'!C:C='Yükleme Listesi'!K2)*('Km ve Fiyatlar'!F:F)));EĞER(L2="D";TOPLA.ÇARPIM(('Km ve Fiyatlar'!A:A='Yükleme Listesi'!O2)*('Km ve Fiyatlar'!B:B='Yükleme Listesi'!G2)*('Km ve Fiyatlar'!C:C='Yükleme Listesi'!H2)*('Km ve Fiyatlar'!E:E));TOPLA.ÇARPIM(('Km ve Fiyatlar'!A:A='Yükleme Listesi'!O2)*('Km ve Fiyatlar'!B:B='Yükleme Listesi'!G2)*('Km ve Fiyatlar'!C:C='Yükleme Listesi'!H2)*('Km ve Fiyatlar'!F:F))))

Merhaba,

Yanılmıyorsam, kırmızı ile yazılan yerler ;

a) EĞER(VE(M2="Ç";L2="D");Formülünüz.... şeklinde devam etmeli

b) EĞER(L2="D";Formülünüz .... şeklinde devam eden formülde, aynı şart daha önce de kullanılmış, EĞER(M2="Ç";EĞER(L2="D";TOPLA.ÇARPIM........)

bu 2 hatadan dolayı sonuç yanlış çıkabilir,

Sayın KuTuKa'nın ifade ettiği gibi, siz sarı hücrelerdeki sonucun ne olması gerektiğini, yani doğru sonucu örneklerseniz, ilgili alanlar için bir formül yazıla bilir,

Kolay gelsin.

Özür, bugün ancak girebildim, yukarıdaki verdiğiniz formülü ele alırsak, L2=D yani araç dolu gitmişse ve M2=Ç yani Çıkış ili (O2) ele alınacaksa "Km ve Fiyatlar" A sütunu yanında ""Yükleme Listesi" ndeki J2 il ve K2 ilçe ye göre E sütunu toplanacak. Tersi durumda M2=V yani (O2) varış ili olarak ele alınacaksa "Km ve Fiyatlar" A sütunu yanında ""Yükleme Listesi" ndeki bu sefer G2 il ve H2 ilçe ye göre E sütunu toplanacak. L2 eşit D değilse bu sefer de "Km ve Fiyatlar" sayfasındaki F sütunlarını tooplayacak.
Biliyorum biraz karışık gibi ama örnekteki dosyada zaten rakamları bulmuş ve yazmış formüle göre. Ben sadece bunu kodlarla yapmak istiyorum.
Tekrar teşekkür ederim.

Çok karışık olduğu için mi, yapılamadığı için mi cevap yok acaba?

Geri