• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğerli / süzdürme yapamıyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2016
arkadaslar a sütünü 100 den büyük, 500 den kücük sekilde süzmek istiyorum. süzme sonucundaysa b sütünündaki alt değerleride cıksın istiyorum. örneği ekte verdim.lütfen yardım edermisiniz.

ikinci sorum ise örneğin bir formul yazdım
=birleştir(a1=d1;a1;b1)
bu formulu aşağı doğru cektiğimde ikinci a1 in sabit kalmasını istiyorum ama sürekli oda a2,a3 seklinde artıyor. ne yapmam gerekli.ayrıyeten doğru yanlıs seklinde bir yazı cıkmasınıda istemiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba

İkinci sorunuz için =EĞER(A1=D1;BİRLEŞTİR($A$1;B1);"") formülü deneyin

teşekkür ederim Allah razı olsun.

artık sadece 1 nci soruma yanıt arıyorum arkadaslar.yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkür ederim Allah razı olsun.

artık sadece 1 nci soruma yanıt arıyorum arkadaslar.yardımcı olursanız sevinirim.
eğer "A" sütununda; "B" sütunundaki değerin karşılığı boş olmayacaksa makro ile sorunsuz halledebilirsin. ekteki örnek işini görebilir. deneyebilirsin.

Ekli dosyalar

eğer "A" sütununda; "B" sütunundaki değerin karşılığı boş olmayacaksa makro ile sorunsuz halledebilirsin. ekteki örnek işini görebilir. deneyebilirsin.

hocam cok tesekkür ederim ama ben formul konusunu tam olarak cözememisken, sizin nasıl yaptığınızı birtürlü anlayamadığım makro olayınıza girersem sanırım uzun bir süre cıkamam isin icinden :) birde ben bunu iş yerime götürmem gerekiyor.herhangi bir elektronik cihaz olmadan.(iletisim engelli bir isyerinde calısıyorumda)haliyle bunun formulunu öğrenirsem ancak o sekilde tasıyabilirim.tesekkürler

Merhaba

Süzme işleminde özel'i seçerek istediğiniz değerleri (büyüktür 100 , küçüktür 500) seçerek işleminizi yabalirsiniz.

Ekli dosyalar

hocam cok tesekkür ederim ama ben formul konusunu tam olarak cözememisken, sizin nasıl yaptığınızı birtürlü anlayamadığım makro olayınıza girersem sanırım uzun bir süre cıkamam isin icinden :) birde ben bunu iş yerime götürmem gerekiyor.herhangi bir elektronik cihaz olmadan.(iletisim engelli bir isyerinde calısıyorumda)haliyle bunun formulunu öğrenirsem ancak o sekilde tasıyabilirim.tesekkürler

işiniz kolaylaşsın diye uğraşmıştım. haklısınız. kolay gelsin

A sütunu metin - tarih olursa çalışmıyor

merhaba;
alternatif olsun.
Iyi çalışmalar.

a sütununa metin veya tarih girdiğimde formul çalışmadı. Ayrıca a daki veri ile b deki verinin ilki aynı satırda olunca yani b de aralarda boş satır olmadan nasıl çalışır.

Eğer bunlara cevap bulabilirsem çok işime yarayacak

ilginize teşekkürler

a sütununa metin veya tarih girdiğimde formul çalışmadı. Ayrıca a daki veri ile b deki verinin ilki aynı satırda olunca yani b de aralarda boş satır olmadan nasıl çalışır.

Eğer bunlara cevap bulabilirsem çok işime yarayacak

ilginize teşekkürler

Merhaba;
Yukarda uyguladığım alternatif çalışma A sütunundaki sayısal verilerin belirlenen alt ve üst aralık içinde kalan bölümleri için B sütunundaki alt verileriyle birlikte otomatik süz kriteri oluşturur. Bu kritere uyan veriler süzülür yada açılır.
Sizin bu tablo üzerinde A sütununa Ali,veli,vs.. gibi metin yazarak süzme oluşturmanız mümkün görünmüyor. Yine aynı şekilde A sütununa tarih giriyorsanız birebir bu tablo ile olmasada biraz modifiye ile iki tarih aralığı süzülebilir.
Örnek dosya eklerseniz tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

tarih tamam metinler ?

Merhaba;
Yukarda uyguladığım alternatif çalışma A sütunundaki sayısal verilerin belirlenen alt ve üst aralık içinde kalan bölümleri için B sütunundaki alt verileriyle birlikte otomatik süz kriteri oluşturur. Bu kritere uyan veriler süzülür yada açılır.
Sizin bu tablo üzerinde A sütununa Ali,veli,vs.. gibi metin yazarak süzme oluşturmanız mümkün görünmüyor. Yine aynı şekilde A sütununa tarih giriyorsanız birebir bu tablo ile olmasada biraz modifiye ile iki tarih aralığı süzülebilir.
Örnek dosya eklerseniz tekrar bakarım.
İyi çalışmalar.

İlginize teşekkürler. yardımınızla tarih te tamam. Ama metinleri yapamadım.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tablodan istediğiniz sonucu tam bilmiyorum ama isteğiniz tabloda belirlediğiniz sarı alanların üstteki veri ile tekrarlanması ise eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

harika oldu

Merhaba;
Tablodan istediğiniz sonucu tam bilmiyorum ama isteğiniz tabloda belirlediğiniz sarı alanların üstteki veri ile tekrarlanması ise eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

ellerinize sağlık. tam istediğim gibi teşekkür ederim.

Geri