• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğerli formul kendini güncellemiyor!

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel2003
Daha önce sizlerin yardımıyla hazırlamış olduğumuz formulü başka bir yere kopyaladığımda, formül ilk tablodaki değeri almakta. Her kopyaladığımda formulü düzeltmek durumunda kalmaktayım.
Ek de ki tabloda yer almaktadır.
Bunu kopyalandığında, müdahale edilmeden otomatik bi formul haline getirebiliriz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Daha önce sizlerin yardımıyla hazırlamış olduğumuz formulü başka bir yere kopyaladığımda, formül ilk tablodaki değeri almakta. Her kopyaladığımda formulü düzeltmek durumunda kalmaktayım.
Ek de ki tabloda yer almaktadır.
Bunu kopyalandığında, müdahale edilmeden otomatik bi formul haline getirebiliriz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

I6 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER($I4="M2";D6*MAK(E6:F6)*G6/10000;EĞER($I4="MT";D6*G6/100))
I7 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER($I4="M2";D7*MAK(E7:F7)*G7/10000;EĞER($I4="MT";D7*G7/100))
I8 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER($I4="M2";D8*MAK(E8:F8)*G8/10000;EĞER($I4="MT";D8*G8/100))
I9 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER($I4="M2";D9*MAK(E9:F9)*G9/10000;EĞER($I4="MT";D9*G9/100))
I10 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER($I4="M2";D10*MAK(E10:F10)*G10/10000;EĞER($I4="MT";D10*G10/100))
Buunla değiştirin.

Bu formul tek satır için geçerli oluyor. Alta çektiğimde yanlış komutu ile karşılarıyorum ve tekrar elimle düzeltiyorum. Bendeki formulle aynı yola çıkıyor böylece. Farklı bir yolu yok mudur?

Bu formul tek satır için geçerli oluyor. Alta çektiğimde yanlış komutu ile karşılarıyorum ve tekrar elimle düzeltiyorum. Bendeki formulle aynı yola çıkıyor böylece. Farklı bir yolu yok mudur?

Sorun şu I4 hücresini sabitlemiştiniz bende sabitlemeyi kaldırdım.
Sabitlemeyi tekrardan yaparsanız I4 hücresi sabit kalır hareket etmez. Yani benim verdiğim formülleri söylediğim hücrelere kopyalayın. Sonra kopya yaparak alttaki tabloya yapıştırın böylece bir sıkıntı olmayacaktır.

İhsan bey yardımınız için öncelikle teşekkür ederim.
Bu demiş olduğunuz kısa süreli bir çözüm fakat tablo bir örnek sadece. Alt alta yüzlerde kalem olacak ve ben hepsinde aynı düzeltmeyi yapmak durumunda kalıcam. Bu sebeple yardım istedim sizlerden.

.

Sayın safisist,

Sorunuzu açtığınız yerden devam ettirmeniz gerekirdi.

http://www.excel.web.tr/f14/exce-eoerlil-formul-hesaplama-t104575.html

Ayrıca orada size yanıt olarak eklediğim dosyayı buraya ekleyip sorunuzu burada sürdürmeniz, Forumda kirlilik yarattığından bu Forum kurallarına aykırıdır.

Orada benim eklediğim dosya konusunda geri dönüş yapmanız da bir nezaket gereğidir.

Umarım bu davranışlarınızı bundan sonra sürdürmezsiniz.

.

Amacım nezaketsizlik ya da kimsenin emeğine saygısızlık değildir. Forumu çok fazla kullanmadığım için kuralları sizler kadar bilmiyor olabilirim.
Bu şekilde bir tepkiyle karşılaşıcamı düşünmemiştim doğrusu.
Benim yaptığım hata ise sizin bu şekilde uyarmanızda bir hatadır.

Amacım nezaketsizlik ya da kimsenin emeğine saygısızlık değildir. Forumu çok fazla kullanmadığım için kuralları sizler kadar bilmiyor olabilirim.
Bu şekilde bir tepkiyle karşılaşıcamı düşünmemiştim doğrusu.
Benim yaptığım hata ise sizin bu şekilde uyarmanızda bir hatadır.

.

Ne yapmalıydım? Onu da öğretin bari öğrenelim.

Bu yaptığınız hem kel hem, fodul misali.

Yanıt veriyoruz. Geri dönüş yapmıyorsunuz...

Benim veya bir başkasının çalışarak, emek vererek, yanıt vermiş olduğu bir soruya, soruyu soran kişi tarafından herhangi bir şekilde yanıt verilmemiş olması, bana göre saygısızlıktır. Geri dönüş yapmak, bir nezaket kuralıdır.

Kalkmış bir de üste çıkmaya çalışıyorsunuz?

Forum kurallarını bilmiyormuşsunuz. Öğrenin o zaman:

FORUM KURALLARI-Duyurular-Forum Kullanım Bilgileri Lütfen ilk önce forum kurallarını okuyunuz. Foruma kayıt olduğunuzda bu kuralları kabul etmiş sayılırsınız.

.

Sayın Yurttaş,
Nezaket kurallarını elbetteki sizden öğrenecek değilim. Bu kadar abartmanıza hiç gerek yok. Benim forum boyunca kimseye herhangi bir saygısızlığım görülmemiştir.
Sizin tarzınızla cevap vermek isterdim ama kendime yakıştıramam.
Bu kadar olay çıkartıcaksanız cevap vermeyin efendim!..

Cevaben

Sayın Yurttaş,
Nezaket kurallarını elbetteki sizden öğrenecek değilim. Bu kadar abartmanıza hiç gerek yok. Benim forum boyunca kimseye herhangi bir saygısızlığım görülmemiştir.
Sizin tarzınızla cevap vermek isterdim ama kendime yakıştıramam.
Bu kadar olay çıkartıcaksanız cevap vermeyin efendim!..

Formun amacı burda birbirlerimize yardımcı olmak, Destek olmak, Köstek olmak değil Sayın Yurttaşın sözlerinde hiçbir yanlışlık yok gayet nezaketli bir şekilde size yardımcı olmaya çalışıyor.Birtakım eksikliklerin var onu tamamlayın diyor. Size güzel birşekilde yardımcı olmaya çalışan birisine Davranışın hoş değil.Affınıza sığınarak yazma gereği duydum. İyi çalışmalar

Geri