• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğerhatalıysa hakkında yardım.

Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
80
Excel Vers. ve Dili
2002
Merhaba arkadaşlar;
Ekteki örnekte #DEĞER hatası alan kolonları EĞERHATALIYSA fonksiyonu ile boş göstermeyi yapamadım. Diğer kolonlarda da aynı fonksiyon var ama buna rağmen yapamadım.:(
Yardımlarınızı rica ederim...Teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar;
Ekteki örnekte #DEĞER hatası alan kolonları EĞERHATALIYSA fonksiyonu ile boş göstermeyi yapamadım. Diğer kolonlarda da aynı fonksiyon var ama buna rağmen yapamadım.:(
Yardımlarınızı rica ederim...Teşekkürler.

merhaba
F2 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER(VE(D2="";E2="");"";(D2-E2)-H2)
bununla
G2 hücresindeki formülü
Kod:
=EĞER(VE(D2="";E2="");"";EĞER(D2+E2=H2;"ARTI EKSİ YOK";EĞER(F2<H2;"ADET FORM ÇIKARILDI";" ADET FORM EKLENDİ")))
bununla değiştirin
 
İhsan bey teşekkür ederim. Anlattığınız şekilde sorun halloldu. O zaman daha ne istiyosun diyeceksiniz.Fakat ben bu EĞEHATALIYSA iel çok uğraştım yapmaya. Acaba G2 sütunundaki hücrelerde iç içe iki adet if olduğu içinmi yapamadım. Birde EĞERHATALIYSA ile anlatabilirmisin.Çok merak ediyorum. teşekkürler.
 
Selamlar,

Kullandığınız formülü EHATALIYSA fonksiyonu ile kontrol etmek işi uzatmaktan başka birşey değildir. İhsan bey uygun formülleri zaten önermiş. Bu formülleri kullanmanız tablonuzun karmaşık hal almaması açısından önemlidir.

Öğrenmek istediğinizi belirttiğiniz için bende kısaca EHATALIYSA ile çözüme deyineyim;

Formülün yapısı;

Kod:
=EHATALIYSA([COLOR=red]değer[/COLOR])

Burada geçen "değer" ifadesi hata değeri veren hücreyi ya da formülü belirtmektedir.

Formülü bu şekilde kullanırsanız DOĞRU ya da YANLIŞ değeri üretirsiniz. Bu sebeple "=EĞER(EHATALIYSA(" şeklinde başlayan yapının kullanımı yaygındır ve makbuldür.

G2 hücresindeki formülünüzü EHATALIYSA ile kombine edersek aşağıdaki yapı ortaya çıkacaktır.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA([COLOR=red]Formülünüz[/COLOR]);"";[COLOR=red]Formülünüz[/COLOR])

Kırmızı renkli bölümlere G2 hücresindeki formülünüzü yerleştirmeniz gerekiyor.

Formülü yorumlarsak;

Eğer G2 hücresindeki formülümün sonucu hatalıysa hücreyi boş göster, formül sonucu hatalı değilse sonucu göster.


Son olarak anlattıklarımı sizin G2 hücresindeki formüle uyguladığınızda aşağıdaki sonuç ortaya çıkacaktır. Kırmızı bölümler G2 hücrenizdeki kendi formülünüzdür.

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA([COLOR=red]EĞER(D2+E2=H2;"ARTI EKSİ YOK";EĞER(F2<H2;"ADET FORM ÇIKARILDI";" ADET FORM EKLENDİ"))[/COLOR]);"";[COLOR=red]EĞER(D2+E2=H2;"ARTI EKSİ YOK";EĞER(F2<H2;"ADET FORM ÇIKARILDI";" ADET FORM EKLENDİ"))[/COLOR])
 
Evet Korhan hocam.Haklısınız. İhsan hocamızda işi en basit en kafa karıştırmayacak şekilde önermiş. Formülün okunurluğu, sadeliği herkesin anlayacağı bir yapıda olduğundan bende zaten aynen kendisinin yaptığı şekilde kullanmayı düşünüyorum.Tekrar teşekkürlerimi iletirim hocamıza.
Yanlız dediğim gibi aynı sayfada aynı örnek varken epey bir süre uğraşamama rağmen yapamamış olmam beni çok kızdırdı. Moralimi de çok bozdu. Ama şimdi nerde hata yaptığımıda sizin sayenizde görmüş oldum. EĞERHATALIYSA dedikten sonra ilk parantezi açıp başına yine bir EĞER koymadan yazıyormuşum. Aslında formülün genel kullanımında da parantezden sonra bir EĞER ifadesi yok. Ama demek bu durumlar için konması gerekiyormuş.Artık kesin unutmam. İyiki varsınız. Çok teşekkür ederim.
 
Geri
Üst