• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer yada ve formüllerini aynı anda kullanmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hasca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
Merhaba arkadaşlar, ben kendime bir maaş çizelgesi yapmak istiyorum fakat işin içinden çıkamaz oldum...

G1AMbV.jpg

Eğer hafta içi ve işe başlama saatim 08:00 ile 16:00 arası ise saatlik ücretimi 100 kuruştan, saat ücetim 16:00 dan sonra ise 150 kuruştan hesaplasın, eğer çalışma günüm hafta sonu "Cumartesi" ise 08:00 - 16:00 arasındaki saatlik ücretim 150 kuruş, 16:00 ile 18:00 arasindaki saatlik ücretim 200 kuruştan 18:00 dan sonraki saatlik ücretim ise 250 kuruştan hesaplasın istiyorum.

ben kendi çapımda bir şeyler yapmak istedim ama işin içinden çıkamadım, yardımcı olur musunuz rica etsem.

mail adresi gönderir misin? Bir çalışma hazırladım.

Konu ile ilgilenen arkadaşlarda hatalı kısım var ise uyarsın lütfen.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
mail adresi gönderir misin? Bir çalışma hazırladım.

Konu ile ilgilenen arkadaşlarda hatalı kısım var ise uyarsın lütfen.

İyi çalışmalar.

Verdiğiniz örnekten yola çıkarsak, D4 hücresine çıkış saatini 13:00 yaptığımızda 16'ya kadar 8 saat ve 18'e kadar da 2 saat çalışmış gösteriyor.

Formüllerde çıkış saatlerini de dikkate almanız gerekmez mi?

Yusuf44 haklısın ;) Gece uykulu halde yapmaya çalıştığım için bi yerlerde eksik yaptığımı düşünüyordum ama dikkatimi toplayıp yapamamıştım. Düzenlemeye çalışacağım :D

Ayrıca benim izlediğim yol biraz uzun sanki. Bu tarz sorunları çözmek için kısa bir yol var mıdır?

Formülüm bi çok noktadan patlıyor :D Sanırım bu yöntemle çözülmek istense tüm olasılıkların değerlendirilmesi gerekcek. Yada bu işin kısa bir yol olmalı :D

Maalesef belirttiğiniz gibi mesai işlemlerinde işin içine bir çok alternatif girdiğinden her alternatif için formülü uyarlamak zor oluyor. Böyle sorular forumda çok var, çoğuna bakıyorum ama yapmaya çalıştığımda alternatifleri değerlendirirken sıkılıp maalesef çözümden vazgeçiyorum.

Muhtemelen giriş çıkış saat ve tarihleri ayrı ayrı hücrelerde değil de tarih ve saatler aynı hücrede olursa biraz daha pratik çözüm olabilir diye düşünüyorum.

Formülü patlatmaya çalıştım,bi çok alternatif denedim ama şu an çalışıyor. Bakalım gözden kaçırdığım ihtimaller var mı?

Aslında dediğiniz gibi oturup sistematik bir şekilde uğraşılırsa tüm alternatifler düşünülerek kolayca yapılabilir. Şahşım adına söyleyeyim sırf arkadaşa yardım edebilmek için gece saatinde uğraştım veya gün içerisinde çalıştığım için fazla ilgilenemiyorum.

Umarım doğru sonuca ulaşabiliriz :D

em.mehmetaliates bey ben dosyayı indiremiyorum ne yazık ki,

Yusuf bey haklı,

ben önce günleri bulmak için "A1" E tarih yazdım yan hücreye de "A1 = GÜN" yaptım ki hangi gün olduğunu bileyim, sonra da "işe başlama saati"ni yazdım bir sonraki hücreye de "çıkış saati"mi yazdım...

tabloda görünmeyen bir yere de saatlik ücretin değiştiği saatleri yazdım...
diğer görünmeyecek hücreye de saatlik ve dakikalık ücretlerini yazdım, (aslında bunu formülde de uygularsak olur ama fazla atraksiyon olmasın diye ayrı hücreye kendim yazdım)

http://s3.dosya.tc/server28/JhCQKW/KOPYA.xlsx.html

yapmak istediğime gelince;

eğer b2 = "Cumartesi" ve "c2 küçükse m2" den saat ücretim "150" kuruştan, eğer b2 = "Cumartesi" ve "c2 büyükse m2" ve c2 küçükse n2" den saat ücretim "200" kuruştan, b2 = "Cumartesi" ve "c2 büyükse n2" den saat ücretim "250" kuruştan,
Eğer "B2 = Değilse "cumartesi" den ve "C2 Küçükse m2"den saat ücretim "100" kuruştan" ve yinr eğer "b2 = değilse cumartesi" den ve "c2 büyükse m2" den saat ücretim 150 kuruştan hesaplasın,

yukarıda ne yazdım inanın bilmiyorum biraz saçmaladım sanki ama değişik olay, acces daha mı kolay olurdu acaba, bilmiyorum....

Geri