• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eger veya Kosullu Topla.çarpım

Excel Vers. ve Dili
Evde:Office 2010 Ingilizce
İşte: Office 2010 Ingilizce
ustadlarım
ornek dosyada acıklamaya calıstım. makro olmadan formullerle yapılabilir bir cozumu varsa yardım etmenizi rica ederim.

simdiden kolay gelsin

Ekli dosyalar

Formüller ile yapılabilir ama tam olarak anlayamadım ben
x ürününü ayın 15. 25. 1. günündeki toplamlarını mı istiyorsunuz ? yoksa nedir? verdiğiniz sonuçlara göre de bir mantık yürütemedim

hocam simdi fiyatlar bazı tarihlerde revize ediliyor. o yüzden tarihlerin artması düzenli degil. hangi tarihte verilmişse bir siparis o tarihi kapsayan ürünün fiyatının listeye otomatik atması. umarım acıklayıcı olmustur.

yani x ürünün filan tarihteki değerini mi yazmak istiyorsunuz ?

evet. 15 ekimde 2 lira olmus 25 ekimde 3 lira. 25 ekime kadar yazılan tarihlerde fiyatlar 2 lira atsın. 25 ekimden sonraki diğer revize tarihine kadar 3 lira. tabi tek ürün değil burada ornek olarak 3 ürün verdim ama elimde 50 ye yakın var. onu ben uzatırım sanırım.

I4 hücresine yazıp kopyalayın.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--($B$5:$B$12=I$3);--($C$5:$C$12=$H4);--($D$5:$D$12))
not: verilen günde aynı ürünü bulmazsa 0 verir.

hocam tesekkur ederım ama ters anlatmışım ben sanırım. sol tablodaki sarı boyalı kısım otomatik atmasi gerekiyordu. yani data olarak sağ tarafı alıp sol tablodaki fiyat tarafı otomatik atabilir mi?

hocam tesekkur ederım ama ters anlatmışım ben sanırım. sol tablodaki sarı boyalı kısım otomatik atmasi gerekiyordu. yani data olarak sağ tarafı alıp sol tablodaki fiyat tarafı otomatik atabilir mi?

d5 hücresine yazıp aşağıya doğru kopyalayın
Kod:
=İNDİS($I$4:$K$6;KAÇINCI(C5;$H$4:$H$6;0);KAÇINCI(B5;$I$3:$K$3;1))
bu formülde
16 ekim tarihi olmadığı için 15 ekimdeki değeri yazıyor. tam eşleşme bulamazsa bir önceki tarihteki değeri yazacak

Kod:
=İNDİS($I$4:$K$6;KAÇINCI(C5;$H$4:$H$6;0);KAÇINCI(B5;$I$3:$K$3;1))
Üstad bu kodu açıklayabilir misiniz?

KAÇINCI-- istediğimiz hücrenin seçtiğimiz alandaki sıra numarasını veriyor.
INDIS--seçtiğimiz alanda yazdığımız satır ve sutun numarasına göre veriyi getiriyor.

Ama iç içe kodu anlamadım.

Son düzenleme:
elimizde tarih ve x var. kaçıncı formülü ile x ve tarihin kaçıncı sırada olduğunu bulduk.
yani veri alanında ne kadar sağa ve ne kadar aşağı ineceğini belirledik.

KAÇINCI(C5;$H$4:$H$6;0)
veri alanı başlangıcından x in bulunduğu yere kadar aşağı in
KAÇINCI(B5;$I$3:$K$3;1)
x in satırından eşleşen tarihe kadar sağa git

Geri