• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

eğer ... verisini içeriyorsa tutarını topla formülü ?

Excel Vers. ve Dili
2010
[/IMG]

Resimde görüldüğü üzere arkadaşlar bir yakıt takip dosyası mevcut. Burada yapmak istediğim her plakanın aldığı yakıt ücreti toplamını çıkartabilmek. .... plakasını içeriyorsa bu plakanın aldığı yakıtların tümünün ücretini toplayabilmek. Eğer ve topla formüllerini beraber kullanmak gerekecek sanırım. Yardımlarınızı bekliyorum...

=ETOPLA(B2:B25;B3;C2:C25)

B2:B25; Burası Plaka olan sütun
B3; Bu aranan Plaka
C2:C25 bu da Aranan plakanın Tutarı

Sütunları değiştirerek uygulayabilirsin.

Tam ifade edemedim sanırım ben tüm plakaların 1 ay içinde ne kadarlık yakıt aldığını ücret nezninde öğrenmek istiyorum. Dolayısıyla tüm çalışma sayfasında ki örneğin 64 kz 990 plakalı aracın 1 ay içinde yakıt aldığını öğrenme niyetindeyim. Eğer B3:B25 , F3:F25 , J3:J25 , N3:N25 , R3:R25, V3:V25 , Z3:Z25 bu hücreler 64 kz 990 değerini içeriyorsa yanlarındaki tutarlar mesela B3:B25 sütunlarından örnekle D3:D25 arasındaki ücretleri diğer sütunlar içinde geçerli hepsini toplayıp bana verebilecek bir formül arıyorum...

Teşekkür ettim dostum eline sağlık. Ama farklı plakalar girdiğimde verileri çekmiyor litre ve tutardan bahsediyorum. Seni yorucam ama hakkını helal et. Birazda balık yemeyi değilde tutmayı öğretmeni isteyeceğim :) Formülden biraz bahsedersen rahatsız etmemem adına devamlı oturtturursam devamlı kullanabilirim çünkü bunu.

Bu formülün tablodaki ilgi sütunlara uygulanmasından ibaret TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($A$3:$A$25;"AAAA")=AE2)*($B$3:$B$25=AD2)*($D$3:$D$25))

(METNEÇEVİR($A$3:$A$25;"AAAA")=AE2),ilgili sütundaki tarihlerin aylarını alarak ae sütunundaki ay ile kontrol ediyor.
($B$3:$B$25=AD2), Plaka sütunlarını kontrol ederek ilgili plaka kontrolünü yapıyor.
($D$3:$D$25)), uygun olan tutarları alıyor.
Yeni girilen plaka ve ayı tabloya eklerseniz. Litre ve tutarlar gelir.Girdiğiniz ay şubat olmalı.başka olursa ay değiştir.

Teşekkür ettim tekrar eline sağlık dostum. Ben ayı girmiyordum elle, yazınca oldu şimdi. Yararlanmak isteyen arkadaşlar içinde güzel bir çalışma oldu. Konu çözülmüştür kapanabilir...

Son olarak bu yakıtları takip ettiğimiz tabloyu sayfa 2de kullanmak istediğimde sayfa 1 de ki verileri nasıl çektirebilirim. =sayfa1!A1 tarzında yazmayı denedim ama başaramadım. sayfa 1 de yer sıkıntısı olduğu için bu tabloyu sayfa 2 de kullanmak istiyorum. Tekrar teşekkürler...

Belirtiğiniz gibi gerekli başvurulara Sayfa1! ilave edilmeli. = sonraki sabit kalmalıdır.
ilave yaptığım çizelgeyi Sayfa2 ye kopyayıp ve kendiniz tekrar seçim yaparak oluştura bilirsiniz.Formül çubuğundan gerekli değişikliği yapabilirsin.
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa1!$A$3:$A$25;"AAAA")=B2)*(Sayfa1!$B$3:$B$25=A2)*(Sayfa1!$D$3:$D$25)). Kolay gelsin

Belirtiğiniz gibi gerekli başvurulara Sayfa1! ilave edilmeli. = sonraki sabit kalmalıdır.
ilave yaptığım çizelgeyi Sayfa2 ye kopyayıp ve kendiniz tekrar seçim yaparak oluştura bilirsiniz.Formül çubuğundan gerekli değişikliği yapabilirsin.
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(Sayfa1!$A$3:$A$25;"AAAA")=B2)*(Sayfa1!$B$3:$B$25=A2)*(Sayfa1!$D$3:$D$25)). Kolay gelsin

DM Attım size bakma şansınız varsa...

Geri