• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer(ve...) kullanımı

Excel Vers. ve Dili
Türkçe - 2007
Merhabalar,
Aşağıda görüntüsünü paylaştığım formülde nerede hata yapıyorum fikir verebilir misiniz ?

Soldaki tarih sağdaki tabloda yer alan aralıktaysa "tamam" desin eğer o aralıkta değilse "değil" desin istiyorum.

Sağdaki Tablonun adı "getirihedefleri"

yüklediğiniz görüntüyü internet kısıtlaması nedeniyle açamadım.
=EĞER(H4:H19=F4;"TAMAM";"DEĞİL")
bu formülü kendinize göre uyarlayın.

Tabloda yılın ilk ve son günleri yazdığınız için sadece YIL sorgulanırsa o tablo içine girmiş oluyor.

Bu durumda

Kod:
=EĞER(EĞERSAY(U5:U14;H3)=1;"TAMAM";"DEĞİL")

Maalesef ikisi de olmadı :/

Esasen soldaki tarih sağdaki tablodaki başlangıç tarihinden büyük ve bitiş tarihinden küçük ise yani bu iki şartı sağlıyorsa "tamam" sağlamıyorsa "değil" yazmasını amaçlıyorum. Ama hepsine tamam yazıyor. :)

bu bağlantıya ekledim dosyayı.

A sütununda ki tarihlerin yılları C5:C14 sütunundaki tarihler ile eşleşmesi durumunda sizin şart sağlanmış oluyor. Çünkü E ve F sütunundaki tarihler Yılbaşı ve yıl sonunu içeriyor. Burasının mantığını anlamadım.

Kod:
=EĞER(EĞERSAY($C$5:$C$14;YIL(esastablo[@Tarih]))=1;"TAMAM";"DEĞİL")

Yılların sağlaması değil amacım. DÜŞEYARA formülünden yılın tuttuğu E ve F sütununu bulsun diye YIL formülünü kullandım.

Esas amaç soldaki A sütunundaki tarihin E ve F de yer alanlar arasında olup olmaması. Ama kafam çok karışmış, istediğim şey yapılabilir bir şey değil çünkü B sütunu her zaman "Tamam" çıkacak bunu şimdi görüyorum.

Esasen yapmaya çalıştığım şey daha farklıydı fakat gidiş yolunu iyice öğreneyim diye parça parça anlamaya çalışıyordum. Esasen yapmaya çalıştığım şeyi paylaşayım sizinle öyleyse:

Link üzerinde yer alan dosyada yapılmak isteneni de açıkladım.

Belli tarihlerde yapılan yatırımların yıllara göre belirlenen oranlarda getirmesi plânlanan kârın hesaplanması burada temel amaç.

Geri