• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer topla formulu hk.

Excel Vers. ve Dili
2011
Merhaba ,

ekteki dosyada yapamadığım bir şey var gördüğünüz üzere bazı etopla formullerını kendım aldım .fakat ben ocak ayında (mekanik-elektrik-ekipman-inşaat-nakliyat) masraflarının içerisinde ayrı ayrı (inşaat ın yatırımı şu kadar, mekaniğin yatırımı şu kadar gibi.)yatırım kalemlerinin toplamını almak istiyorum yardımcıı olabilriseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Merhaba ,

ekteki dosyada yapamadığım bir şey var gördüğünüz üzere bazı etopla formullerını kendım aldım .fakat ben ocak ayında (mekanik-elektrik-ekipman-inşaat-nakliyat) masraflarının içerisinde ayrı ayrı (inşaat ın yatırımı şu kadar, mekaniğin yatırımı şu kadar gibi.)yatırım kalemlerinin toplamını almak istiyorum yardımcıı olabilriseniz sevinirim

merhaba
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$2000=[COLOR="Red"]"Mekanik"[/COLOR])*($C$2:$C$2000=[COLOR="red"]"Ocak"[/COLOR])*($D$2:$D$2000))
bu formül işinizi görür.
Kırmızı yerleri kendinize göre uyarlayınız. dilerseniz hücres adresi tanımlayabilirsiniz. örneğin A1 / $A1 / A$1 / $A$1 şeklinde kullanabilirsiniz.

Bılgı ıcın tesekkur ederım ama olmadı hocam . Ekranda value uyarısı alıyorum neden olabılır acaba ??

çok teşekkürler . Dediğiniz formulle olmadı ama sağolsun arkadas pıvot tablodan bahsettı o işimi gördü ... çok sağolun

Geri