• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer Satır Boşsa Diğer Çalışma Sayfasından Veri Alma

Excel Vers. ve Dili
office 2016
Arkadaşlar 3 çalışma sayfam var. 1 ve 2 nci sayfalarda veriler mevcut. Bunları 3 ncü çalışma sayfasına aldırmak istiyorum. Sıralama şöyle olacak. Önce 1 nci sayfadaki satırları alacak, satırlar bittiğinde altına 2 nci sayfadaki verilerle devam edecek. 1 ve 2 sayfadaki verilere sürekli bilgiler ekleniyor. Haliyle her eklendiğinde 3 ncü sayfada güncellensin istiyorum. Makro yerine formül kullanmak istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

http://www.dosya.tc/server25/2RAgEE/sat_rbo_sa.xls.html

Merhaba;
İcmal sayfası A2 hücresine;
=EĞER(B2="";"";MAK($A$1:A1)+1)
uygulayın ve aşağı doğru çoğaltın.

B2 hücresine;
=EĞER(SATIR()-1<=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(gelen!$B$2:$B$65536);İNDİS(gelen!$A:$F;SATIR();SÜTUN());EĞER(SATIR()-1>BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(gelen!$B$2:$B$65536)+BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(giden!$B$2:$B$65536);"";İNDİS(giden!$A:$F;SATIR()-BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(gelen!$B$2:$B$65536);SÜTUN())))

Formülünü uygulayıp sağa (F sütunu dahil) ve aşağı doğru çoğaltın.

Yada eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
İcmal sayfası A2 hücresine;
=EĞER(B2="";"";MAK($A$1:A1)+1)
uygulayın ve aşağı doğru çoğaltın.

B2 hücresine;
=EĞER(SATIR()-1<=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(gelen!$B$2:$B$65536);İNDİS(gelen!$A:$F;SATIR();SÜTUN());EĞER(SATIR()-1>BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(gelen!$B$2:$B$65536)+BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(giden!$B$2:$B$65536);"";İNDİS(giden!$A:$F;SATIR()-BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(gelen!$B$2:$B$65536);SÜTUN())))

Formülünü uygulayıp sağa (F sütunu dahil) ve aşağı doğru çoğaltın.

Yada eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Lakin bir sorun var. a2 hücresine formülü uygulayıp aşağı çektiğimde 1,2,3....n devam ediyor. b2 hücresine formülü uygulayıp aşağı çektiğimde "güncelleştirilecek değer" diye dosya seçme sayfası geliyor. ilgili excel icmal sayfasını seçtiğimde A2 VE B2 #AD? oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Ayırca sizin eklediğiniz excel i altın üye olmadığımdan dolayı açamadım. Yardımcı olabilir misiniz tekrardan? İyi akşamlar.

Hocam problem yokmuş sadece satır() yazacağına sa tır() gibi ufak bir iki tane boşluk sıkıntısı vardı. hallettim. çok teşekkür ederim ilginizden dolayı. iyi akşamlar.

Geri