- Excel Vers. ve Dili
- excel 2003
Forumun değerli üyeleri
Aşağıda yazdığım kod ile ilgili bir ilave yapmak istiyorum.
1. sorun
AppActivate "XYZ.exe", True
satırı için XYZ.exe programı ekranda açık hazır beklemiyorsa yani aktif değilse "XYZ PROGRAMINIZ AKTİF DEĞİL LÜTFEN PROGRAMI ÇALIŞTIRINIZ" diye uyarı vermesini istiyorum.
2. sorun
Kod aralarına zaman kazanmak için koyduğum "SLEEP" kodları for next dönüsü ile beraber çalışmıyor. SLEEP komutlarını ve "Public Declare Sub Sleep Lib "kernel32.dll" (ByVal dwMilliseconds As Long)" satırlarını pasif hale getirmek zorunda kaldım.
Bu kodlar pasif olunca kodlar çalışıyor. Bekletme komutlarını (SLEEP 1000)nasıl düzeltebiliriz.
Saygılarımla
'Option Explicit
'Public Declare Sub Sleep Lib "kernel32.dll" (ByVal dwMilliseconds As Long)
Sub AKTAR()
sonuc = MsgBox("ŞU ANDA XYZ PROGRAMINDA İŞLEM YAPMAYA BAŞLIYORSUNUZ. DEVAM ETMEK İSTİYORMUSUNUZ?", vbYesNoCancel)
If sonuc = vbYes Then
'Sleep (1000)
SendKeys "{F3}", True
Set SD = Sheets("sayfa1")
S1 = SD.[L13]
S2 = SD.[L16]
S1 = S1 + 1
S2 = S2 + 1
For W = S1 To S2
'Sleep (1000)
SendKeys Sheets("sayfa1").Cells(W, 22), True
SendKeys "{ENTER}", True
'Sleep (100)
SendKeys "{ENTER}", True
Next
Else
End If
End Sub
Aşağıda yazdığım kod ile ilgili bir ilave yapmak istiyorum.
1. sorun
satırı için XYZ.exe programı ekranda açık hazır beklemiyorsa yani aktif değilse "XYZ PROGRAMINIZ AKTİF DEĞİL LÜTFEN PROGRAMI ÇALIŞTIRINIZ" diye uyarı vermesini istiyorum.
2. sorun
Kod aralarına zaman kazanmak için koyduğum "SLEEP" kodları for next dönüsü ile beraber çalışmıyor. SLEEP komutlarını ve "Public Declare Sub Sleep Lib "kernel32.dll" (ByVal dwMilliseconds As Long)" satırlarını pasif hale getirmek zorunda kaldım.
Bu kodlar pasif olunca kodlar çalışıyor. Bekletme komutlarını (SLEEP 1000)nasıl düzeltebiliriz.
Saygılarımla
'Option Explicit
'Public Declare Sub Sleep Lib "kernel32.dll" (ByVal dwMilliseconds As Long)
Sub AKTAR()
sonuc = MsgBox("ŞU ANDA XYZ PROGRAMINDA İŞLEM YAPMAYA BAŞLIYORSUNUZ. DEVAM ETMEK İSTİYORMUSUNUZ?", vbYesNoCancel)
If sonuc = vbYes Then
'Sleep (1000)
SendKeys "{F3}", True
Set SD = Sheets("sayfa1")
S1 = SD.[L13]
S2 = SD.[L16]
S1 = S1 + 1
S2 = S2 + 1
For W = S1 To S2
'Sleep (1000)
SendKeys Sheets("sayfa1").Cells(W, 22), True