• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EĞER ler ile başım belada

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan naimgll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 / Türkçe
EĞER leri kuramadım yeteri kadar. kafa çorba oldu. bu yazının ekinde excel dosyasını gönderiyorum ve bir tane paint dosyası. Sormak istediğim soru paint içinde.

SAYGILARIMLA.

Ekli dosyalar

• metrajboş.xlsx
    metrajboş.xlsx
    39 KB · Görüntüleme: 25
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    21.6 KB · Görüntüleme: 23
resimden hiçbirşey okunmuyor. ne istediğini başka bir şekilde belirtebilir misin?

EĞER leri kuramadım yeteri kadar. kafa çorba oldu. bu yazının ekinde excel dosyasını gönderiyorum ve bir tane paint dosyası. Sormak istediğim soru paint içinde.

SAYGILARIMLA.
Merhaba,

Sorunuzu mesajınızda neden yazmadınız, paint resminden birşey anlamak mümkün değil.

arkadaslar kusura bakmayin hic resim dosyasini kontrol etmek aklima gelmedi.

Benim sormak istedigim:
Mesela 11.satirdaki adet sutunundaki rakam pozitif ve carpma islemini F11, E11, ve G11 ile yapip minha yani negatif yada miktar yani pozif kismina otomatik olarak kendisini yazmasini istiyorum. ama mesela satir 13 de carpmam gereken adet hanesi negatif isaretli ve bu sefer 4 hucre var carpmam gereken. mesela 12. satirda carpilmasi gereken sadece 2 hucre yani her basamak icin tek tek esittir deyip kulagi tersten tutmak yerine bir formul yazip carpilcak hucre 2 taneyse iki, cikan sonuc eksi ( - ) ise eksi hanesi olan minha ya yok arti ise arti hanesi olan miktar a yazdirabilecek bir formul nasil yazabilirim. tek bildigim baslangici
=EGER.....
ama sanirim bu eger in icinde de baska bir eger cikacak. bu isin icinden nasil cikabilirim.

Merhaba,

Anladığım kadarıyla,

I11 hücresine,
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(E11:H11;"<0")>0;ÇARPIM(E11:H11);"")

J11 hücresine,
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(E11:H11;">0")>0;ÇARPIM(E11:H11);"")

yazarak aşağı çekiniz.

Hazırladığınız formülü excelde yerine ekledim ama bir sorun var. 13. satırda adet değeri eksi değer yazdığımda formülleri yazılı olan I ve J sütunlarının her ikisinde de eksi ( - ) değer sonucunu yazıyor. o sonucu sadece eksi satırına yazdırmak için neyi değiştirmemiz gerek acaba?

Bir şey daha sormak istiyorum. Formulünüzün sonun da tırnak işaretleri var ama içinde hiç bir değer yok. bu tırnak işaretleriyle formüle vermek istediğiniz anlam nedir acaba?
=EĞER(EĞERSAY(E11:H11;">0")>0;ÇARPIM(E11:H11);"")

Bu arada çok Teşekkür ederim sorum ile ilgilendiğiniz için.

Son düzenleme:
Merhabalar
Eki inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar böle bir formülüm var ve daha devam etmesi gerekiyor ama 7 işlem iç içe ve daha fazlasına hata alıyorum bu işlemi farklı bir yöntemle yapabilirmiyim 300 e kadar böle olması gerekiyor

eğer(a1<100;100;eğer(a1<105;105;eğer(a1<110;110;eğer(a1<115;115;eğer(a1<120;120;eğer(a1<125;125;eğer(a1<130;130;eğer(a1<135;135))))))))

Arkadaşlar böle bir formülüm var ve daha devam etmesi gerekiyor ama 7 işlem iç içe ve daha fazlasına hata alıyorum bu işlemi farklı bir yöntemle yapabilirmiyim 300 e kadar böle olması gerekiyor

eğer(a1<100;100;eğer(a1<105;105;eğer(a1<110;110;eğer(a1<115;115;eğer(a1<120;120;eğer(a1<125;125;eğer(a1<130;130;eğer(a1<135;135))))))))

.

Kod:
=LOOKUP(A1;{0;100;106;111;116;121;126;131;136};{100;105;110;115;120;125;130;135})

=ARA(A1;{0;100;106;111;116;121;126;131;136};{100;105;110;115;120;125;130;135})

Bu mantıkla istenildiği kadar yürütün.

.

Merhabalar
Eki inceleyiniz.

Sayın Erdal Bey,

Öncelikle yüklediğiniz excel dosyasını inceledim ve tamamı ile istediğim formatta. Bunun için tarafınıza çok teşekkür ederim. Benim sadece bilgi nitelikte ek bir soru sormak istiyorum size. Sizden önce Mahir arkadaşımız bir formül vermişti. Tam çalışmadı formül ama merak ediyorum acaba o formülü geliştirme şansımız var mı? o formül çok kısa gibi gözüküyordu. Formülü sizde görmüşünüzdür bu sayfanın üst taraflarında sanırım.

Son düzenleme:
10 nolu mesajda verdiğiniz cevap benm sorduğum soruyla alakalı değildir Sayın Yurttas. Arada bir arkadaş başka bir soru yazmış sayfaya sizde sanırım ona yanıt olsun diye cevabı iletmişsiniz. benim sorumla sizin cevabınız farklı konularda.
ilginiz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Sayın Yurttas;

Israrla 10 no'lu mesaja bakın diyorsunuz; ama benim sorduğum soru ve takibinde gelen cevaplar 1 den 7 ye kadar olan kısım. ondan sonra arkadaşın birisi bambaşka bir soru sordu ve konu değişti. dediğim gibi 10 no lu cevap ne yazık ki benim sorduğum soruya cevap değil.

.

Evet. Karışmış.

Sorunuza baktım. Cevabının basit olacağını düşünüyorum. Ancak bir soru net olarak ortaya konulmadığı zaman işte böyle dal budak salıyor.

Bu nedenle, sorunuzu örnek dosya üzerinde bir kaç veri girerek, yani manuel olarak rakamlar girerek, beklediğiniz sonuçları da göstererek verirseniz daha anlaşılır olur.

.

.

Evet. Karışmış.

Sorunuza baktım. Cevabının basit olacağını düşünüyorum. Ancak bir soru net olarak ortaya konulmadığı zaman işte böyle dal budak salıyor.

Bu nedenle, sorunuzu örnek dosya üzerinde bir kaç veri girerek, yani manuel olarak rakamlar girerek, beklediğiniz sonuçları da göstererek verirseniz daha anlaşılır olur.

.

Net sorumu 4 no lu mesajda, formullenmiş örnek excel dosya formatını ise 7 no lu mesajda görebilirsiniz. 7 no lu mesajdaki excel dosyasını indirdiğinizde Erdal Beyin hazırladığı formullü excel dosyasını göreceksiniz. Ben bu excel dosyasındaki formülle aynı görevi yapacak daha kısa bir formül geliştirilebilir mi?

Saygılarımla.

Net sorumu 4 no lu mesajda, formullenmiş örnek excel dosya formatını ise 7 no lu mesajda görebilirsiniz. 7 no lu mesajdaki excel dosyasını indirdiğinizde Erdal Beyin hazırladığı formullü excel dosyasını göreceksiniz. Ben bu excel dosyasındaki formülle aynı görevi yapacak daha kısa bir formül geliştirilebilir mi?

Saygılarımla.

.

Dosyanız ekte.

Ekli dosyalar

süpersin. çok teşekkür ederim.
Saygılar

Geri