• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer+Koşullu Biçimlendirme

Arkadaşlar bu konu ile ilgili benim de bir sorum olacak. İlk ölçüt için formül bölümüne,
=A1=1 gibi rakamsal değer yerine; =A1=cumartesi ve ya Pazar yazsak koşul uygulanır mı? Bir ek ders çizelgesinde A1 cumarteis ve yapazar yazıyorsa A2 hücresi farklı renkte olsun istiyorum. Ayrıca A1 hücresi tarihi metene çeviriyor gün olarak yazdırıyor. Bu şartlarda koşullu biçimlendirme yapamadım.

Koşullu biçimlendirmede başka hücredeki yazı karakteri koşul olabilr mi?

Bu konuda bir sorum daha olacak. Yukardaki örnek dosyamda olduğu gibi koşullu biçimlendirmedeki formul seçeceğim diğer hücrelere de uygulanabilir mi? Mesela A2 hücresi A1 hücreini kontrol ederken B2 hücresi de B1 hücresini kontrol edecek ve renk değiştirecek. bU FORMÜL ÇOK SAYIDA HÜCREYE UYGULANACAK. ancak her hücre bir üsttek ihücreyi kontro lederek renklenecek. Bunu kapyala/Özel Yapıştır/Biçimler seçeneği ile denedim olmadı. Prati kbir yolu var mı bu işin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu konu ile ilgili benim de bir sorum olacak. İlk ölçüt için formül bölümüne,
=A1=1 gibi rakamsal değer yerine; =A1=cumartesi ve ya Pazar yazsak koşul uygulanır mı? Bir ek ders çizelgesinde A1 cumarteis ve yapazar yazıyorsa A2 hücresi farklı renkte olsun istiyorum. Ayrıca A1 hücresi tarihi metene çeviriyor gün olarak yazdırıyor. Bu şartlarda koşullu biçimlendirme yapamadım.

merhaba
koşullu biçimlendirmenin ilk koşulun formül bölümüne
Kod:
=$A1="Cumartesi"
ikinci koşulun formül bölümüne
Kod:
=$A1="Pazar"
yazarak deneyiniz
ayrıca örnek dosyana dış taki bir kitapdan veri alıyorsun bizde o kitap oladığı için bilgileri kontrol edemiyoruz

Söylediklerini denedi mama yapamdım. Ekteki birinci dosya yanlış eklendi. Beni mdosya mikincisi olan "Örnek Çalışma.xls " isimli olan dosya. Başka bir kitaptan veri almıyorum. Sadece tarihleri metne çecirerek gün olarak yazıyor. İlginize teşekkür ederim.

Teşekkür ederim arkadaşlar , sorun çözüldü. Ben formülde hata yapmışım. Yukardak ibilgiyi kullandım. Problemim çözüldü

Söylediklerini denedi mama yapamdım. Ekteki birinci dosya yanlış eklendi. Beni mdosya mikincisi olan "Örnek Çalışma.xls " isimli olan dosya. Başka bir kitaptan veri almıyorum. Sadece tarihleri metne çecirerek gün olarak yazıyor. İlginize teşekkür ederim.

bir şey daha sorayım o zaman şimdi sizin istediğiniz üstteki tarihlere göre ctesi yada pazarı alttaki satırları boyamak mı_?
örneğin
k8 kırmızı l8 kırmızı
k9 kırmızı l9 kımızı
v.s..
böyle mi olacak
renkleri dikkate almayın onu istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz

Bu konuda bir sorum daha olacak. Yukardaki örne kdosyamda olduğu gibi koşullu biçimlendirmedeki formul seçeceğim diğer hücrelere de uygulanabilir mi? Mesela A2 hücresi A1 hücreini kontrol ederken B2 hücresi de B1 hücresini kontrol edecek ve renk değiştirecek. Bunu kapyala/Özel Yapıştır/Biçimler seçeneği ile denedim olmadı. Prati kbir yolu var mı bu işin?

Evet Tam olarak öyle . Üstteki tarihlere göre alttati hücreyi boyamak. Ama bunu bütün hücreler teker teker yapmak yerine bir ço khücreye aynı formülü uyguılama kistiyorum. Teşekkür ederim.

Arkadaşlar ilginize ço kteşekkür ederim. Benim çıkmam lazım. Sonra yine girerim buraya inşl. . Sizlere kola ygelsin.

Arkadaşlar ilginize ço kteşekkür ederim. Benim çıkmam lazım. Sonra yine girerim buraya inşl. . Sizlere kola ygelsin.

sorunun yanıtı koşullu biçimlendirmenin ilk koşulun formül bölümüne
Kod:
=G$5="Cumartesi"
bunu
ikinci koşlun formül bölümüne ise
Kod:
=G$5="Pazar"
bunu
yazarak deniyebilirsiniz
örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar çok teşekkür ederim. Problem kökten çözüldü. örnek dosyayı görememişim. ord aher şey açıkca ortaya çıktı. Emeklerinize sağlık. Allah razı olsun.

Geri