• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"EĞER" komutunun kullanımı ile ilgili

Excel Vers. ve Dili
Office2007 - Türkçe
Arkadaşlar selamlar, yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler.

Gönderdiğim örnek dosyada Ahmet ve Mehmet hesaptan para çektiklerinde, miktar kısmına para (-) haneli olarak işleniyor, ve açıklama kısmına kimin çektiği... hem kasadan para düşüyor, hem de kim çekti ise, nekadar para çektiğiyle alakalı olarak sağda ikinci bir tabloda hesap tutuluyor. O ikinci tabloda =EĞER(C3="ahmet";J2-B3;J2) komutu kullanılıyor, ve açıklama kısmında "ahmet" kelimesi yakalandığında miktardaki para hesabına ikinci tabloda kullandığı miktar olarak yansıyor.

Bu kısa bilgilendirmeden sonra, Ahmet ve Mehmet arasında zaman içerisinde sıfırlama işlemi yapılması isteniyor. Buda, hangisi küçükse, onun miktarını sıfırlayıp, daha yüksek miktarda olandan, diğeri kadar para düşerek olabiliyor. Bu durumda "=EĞER(C3="ahmet";J2-B3;J2)" formülünde, "ahmet" varken yine ahmet olarak devam etmesinin dışında nasıl bir ekleme yapmalıyız ki, açıklama kısmında "sıfırlama" kelimesi yakalandığında, küçük olan parayı sıfırlayıp, büyük olandan yanındakini sıfırladığı kadar düşelim?

Tekrar teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Merhaba,

J3 hücresine yazarak yana ve alt satırlara kopyalayınız..

Kod:
=EĞER($C3="";"";EĞER($C3="sıfırlama";EĞER(MAK($J2:$K2)=J2;MAK($J2:$K2)
-MİN($J2:$K2);0);EĞER($C3=J$1;J2-$B3;J2)))

.

Ömer üstadım, kutunun içinde yanlış uyarısı çıkıyor. yazım yanlışın olabilir mi? ben yazımı kontrol edebiliyorum sadece, bilgimi aştığı için formüle müdahale edemiyorum :) eğer düzelttiğin örnek dosya varsa, burdan paylaşırsan sevinirim üzerinden çalışayım.

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Harikasın

Tek kelimeyle muhteşem :) çok teşekkür ederim... şimdi biraz inceleyip kurcalama zamanı.

küçük bir soru daha...

Ömer üstadım, müsadenle bir sorum daha var. Bu formül kutucuğunu seçip sağ lattan çekip diğer kutularada uzatıyoruz. Komik bir soru olacak belki ama daha yeni ilgilenmeye başladım, kusuruma bakma :) D, F ve H sütunlarındaki formülü aşağıya doğru kaydırdığımda, veri girişi yapılmamış satırlarda bile rakamsal veriler çıkıyor, doğal olarak. Senin formülünde ise veri girişi yapılmayan yerlerde kutucuklar boş. Bunu nasıl sağlayabilirim?

=EĞER($C3="";"";formülünüz)

bu şekilde kullanabilirsiniz..

teşekkürler

çok teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim ;)

Geri