• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Eğer komutuna dair

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office Professional Plus 2021- Türkçe
Arkadaşlar öncelikle hayırlı günler dilerim. Mesai başladığından beri Eğer komutuyla bir formül hazırlamanın uğraşını veriyorum fakat bugün tersimden kalkmış olmalıyım ki bir türlü doğru formülü yazamadım. Açıkcası böyle basit bir formül için bu forumu meşgul etmiş olmak istemezdim ama kafayı yemeden sizin yardımınıza ihtiyaç duyuyorum.

Yukarıda da dediğim gibi aslında çok basit ve birçok kez kullandığım bir formüldü ama niye ise bugü yapamadım.

VERİ sayfasında İŞİN TİPİ karşılığında bir Veri Doğrulama Listesi mevcuttur. Bu listede REPEATER , INDOOR , INDOOR ve OUTDOOR olmak üzere 3 seçenek mevcuttur.

Benim isteğim şu;

İşin Tipi olarak "Repeater" e seçtiğimizde çalışma kitabının muhtelif sayfalarında bulunan hücrelere "REPEATER TİPİ" yazacak.

İşin tipi olarak "Indoor" yada "Indoor ve Outdoor" seçtiğimiz zaman ise muhtelif hücrelere "RBS TİPİ" yazacak.

Özetle; İşin tipi "REPEATER" ise belirlenen hücreye "REPEATER TİPİ" yazacak diğer seçeneklerden bir tanesini seçersek "RBS TİPİ" yazmasını sağlayacak formülü yazabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Text olan kısmı tırnak içine almayı unutmuşum, formülü çalıştırdım. Bu başlığı silebiliriz.

=EĞER(VERİ!B1=REPEATER;"REPEATER TİPİ";"RBS TİPİ")

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri